Projectes

 

TEX-r-HUB

 

TEX-r-HUB – Estudi sectorial per promoure l’economia circular al sector dels tèxtils d’ús tècnic a Catalunya

Programa: Projectes de foment de l’economia circular, de l’Agencia de Residus de Catalunya

Participació de l’AEI TÈXTILS: Coordinador.

Data inici: Setembre 2023

Data fi: Febrer 2025

Objectius:

L’objectiu de TEX-r-HUB és desenvolupar un estudi sectorial per promoure l’economia circular al sector dels tèxtils d’ús tècnic a Catalunya, connectant les diverses empreses del ecosistema per tal de facilitar la circularitat del sector.

Les actuacions principals que es duran a terme són la creació d’una base de dades d’empreses i agents del sector involucrats en la cadena de valor del reciclatge de tèxtils d’ús tècnic, identificant les capacitats tècniques de reciclatge de cadascuna d’aquestes, els reptes existents pel seu escalat i les oportunitats de creixement.

El clúster convidarà a aquests agents sectorials a una sèrie de sessions de co-creació per tal d’identificar reptes de futur i línies d’actuacions per escalar la xarxa a un hub de reciclatge de tèxtils d’ús tècnic. Per això es realitzarà un estudi de viabilitat tècnica i econòmica de les solucions proposades pel hub a Catalunya.

El projecte suposarà una millora per al sector dels tèxtils d’ús tècnic català, bàsicament format per PIMEs, ja que se’ls generaran noves oportunitats per a contribuir a la reducció de l’impacte mediambiental del sector. Així mateix, també impactarà positivament a les empreses de moda i llar que podrien ser beneficiaries de nous productes reciclats, així com de l’experiència pilot.

Més informació: https://www.textils.cat/tex-r-hub/

 

Amb el co-finançament de:

Pin It on Pinterest