Notícies

Presentem CONTEXT a la conferència T&G TEXTECH

27/11/2020

Des d’octubre del 2018, l’AEI Tèxtils lidera una de les principals xarxes d’experts en materials tèxtils avançats d’Europa, CONTEXT – European Network to connect research and innovation efforts on advanced Smart Textiles.

La Dra. Ariadna Detrell, clúster manager de l’AEI Tèxtils, presideix la xarxa, que va néixer arrel de la iniciativa de diversos clústers i organitzacions d’investigació europees del sector.

Actualment, CONTEXT està constituïda per més de 220 professionals de 39 països, principalment de l’àmbit acadèmic i de la investigació, però també representants del món industrial i usuaris finals.

La primera presentació pública de CONTEXT va tenir lloc a Barcelona, en una conferència internacional que va comptar amb més de 120 assistents  de diversos països.

Durant aquests dos anys d’existència, s’han dut a terme diverses activitats, que inclouen l’organització de tallers dedicats a posar en comú les necessitats dels usuaris, les possibilitats d’industrialització i les tendències de la investigació, en els àmbits d’smart textiles en esport, construcció i hàbitat i en ús mèdic-higiènic-sanitari.

També s’han atorgat 17 ajudes (més de 35.000€ mobilitzats) per promoure l’intercanvi d’investigadors d’empreses i/o centres, per fomentar la transferència de coneixement i s’ha celebrat una escola de formació en l’àmbit de la construcció i la protecció personal.

Com a un dels resultats directes de CONTEXT, destaquen, entre d’altres, quatre projectes que estan duent a terme empreses associades a l’AEI Tèxtils per desenvolupar smart textiles per a diverses aplicacions.

Amb l’objectiu d’ampliar la xarxa i donar a conèixer les seves activitats, el 27 de novembre, la Dra. Ariadna Detrell va realitzar una presentació a la sessió E-textiles & smart materials, emmarcada dins les conferències T&G TexTech, que s’estan duent a terme en format webinar, del 23 de novembre al 8 de desembre.

CONTEXT seguirà treballant durant, almenys, dos anys més per apropar el món la investigació al món industrial i accelerar la posada al mercat de nous materials tèxtils avançats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest