Notícies

POLISILK presenta el seu primer prototip de SMART-HORSE-RIDING

23/09/2021

El 30 de juliol, l’equip de POLISILIK juntament amb els seus col·laboradors, va presentar i realitzar una prova de camp amb el prototip SMART-HORSE-RIDING que han desenvolupat durant l’últim any, gràcies al suport financer i tècnic de SmartEEs.

SmartEEs és un programa europeu d’acceleració, cofinançat pel programa de la Unió Europea Horizon 2020, amb l’objectiu d’ajudar a les empreses europees a accedir a nous mercats que estan per explotar i augmentar el creixement dels seus negocis mitjançant la integració de l’electrònica flexible en els seus productes.

POLISILK, fabricant líder de fils i teixits per a aplicacions d’exterior, ha treballat amb SENSING TEX com a proveïdor de tecnologia, per desenvolupar el primer demostrador de producte. La revolucionària innovació SMART-HORSE-RIDING consisteix en un salvacreu per al mercat de la doma (una disciplina eqüestre). Aquest nou producte integra electrònica flexible a través de fils conductors impresos i sensors de pressió dins d’un salvacreu (manta col·locada sota de la muntura del cavall). Els diferents punts de pressió generats per la posició del genet sobre el cavall es poden visualitzar a través d’una aplicació personalitzada, que es va desenvolupar durant l’etapa de prototipatge.

El salvacreu intel·ligent encaixa dins de l’estratègia de cartera de productes de POLISILIK, enfocada a la diversificació de l’ús final dels teixits en productes de més valor afegit integrant l’electrònica flexible.

Els contactes del CEO de POLISILK en centres equins, genets professionals, muntadors de sellons, etc., estan testejant el producte amb la finalitat d’obtenir-ne la validació i un escalat en majors sèries de demostradors.

Els prototips de SMART-HORSE-RIDING es van provar al centre eqüestre Oller de Mas, a prop de les instal·lacions de POLISILIK.

POLISILK, membre de l’AEI Tèxtils, el clúster de materials tèxtils avançats de Catalunya, va convidar a l’equip del clúster a assistir a l’esdeveniment de demostració, ja que el seu suport i la seva xarxa de contactes van ser clau en l’etapa de preparació i en l’èxit de el projecte.

El clúster, amb coneixements del sector dels tèxtils tècnics i amb experiència en reorientació estratègica dins d’aquest camp, seguirà col·laborant amb l’empresa en futurs desenvolupaments del pla de negoci i escalat del producte.

La Dra. Daniela Zavec, experta en tèxtils intel·ligents de TITERA (Eslovènia), qui també va assistir a l’esdeveniment, està assessorant a l’empresa en el seu camí cap a noves línies de producte de tèxtils intel·ligents integrant l’electrònica flexible.

Des de 2017, l’AEI Tèxtils està impulsant el desenvolupament i l’escalat de tèxtils intel·ligents, iniciat amb la creació de la xarxa CONTEXT. Actualment, a més de POLISILK, quatre membres del clúster compten amb el seu suport per al desenvolupament de projectes d’innovació per prototipar demostradors funcionals.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest