Notícies

Nou marketplace de residus de tèxtils d’ús tècnic per impulsar l’economia circular del sector

16/11/2021

Aconseguir recuperar els residus que genera el sector dels tèxtils d’ús tècnic a Catalunya per desenvolupar productes i promoure l’economia circular. Aquest és l’objectiu del nou projecte Circular.Tèxtils.Cat que es posa en marxa aquest mateix mes de novembre impulsat per l’AEI Tèxtils i la Fundació FITEX, Fundació Privada per la Innovació Tèxtil, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, i amb una dotació econòmica de 33.000 euros.

A partir de la recerca de diversos residus tèxtils generats per diferents empreses sòcies del clúster AEI Tèxtils, es crearà un marketplace en format físic i virtual (en format web) per  detectar i caracteritzar els residus. Tot seguit es realitzarà una hackathon, una marató d‘innovació amb estudiants del departament d’enginyeria de materials de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i d’ELISAVA, Facultat de Disseny i Enginyeria de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), juntament amb dissenyadors i membres d’empreses catalanes del sector de la moda per tal de desenvolupar productes i idees de negoci circulars amb aquests residus. El projecte estudiarà la viabilitat empresarial de les solucions o conceptes proposats.

Una vegada finalitzat el projecte, l’objectiu de les entitats promotores és mantenir en funcionament la dinàmica generada, ampliant les llibreries de residus amb noves mostres i promovent el contacte entre empreses de diversos sectors.

Aquesta iniciativa suposarà una millora per al sector de tèxtils d’ús tècnic català, bàsicament format per PIMEs, ja que se’ls generaran noves oportunitats per contribuir a la reducció de l’impacte mediambiental del sector. Així mateix, també impactarà positivament en les empreses de moda i roba per a la llar, ja que tindran accés a matèries primes sostenibles i d’alt valor afegit amb propietats tècniques. Aquest projecte s’orienta a estructurar la indústria tèxtil i de la moda cap a un model productiu circular i busca facilitar la transició de les PIMEs del sector.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest