Notícies

LIASA activa una producció especial per l’emergència sanitària

31/03/2020

Adaptar-se en moments difícils és gairebé una obligació moral. Així ho ha considerat la direcció de LIASA La Industrial Algodonera a La Selva del Camp, que ha reorientat part de la seva producció per fabricar components de productes sanitaris per contribuir en la lluita contra el Coronavirus.

En tan sols un cap de setmana va adaptar diverses línies de producció per fabricar sense descans gomes elàstiques aptes per mascaretes de protecció. L’empresa ha habilitat 4 torns de producció els set dies de la setmana, amb els quals s’està fabricant les 24 hores i així intentar donar resposta a la ingent demanda sanitària degut a la crisi generada pel Covid-19.

El director general i vicepresident de LIASA, Jaime Cabré, afirma que actualment els canvis i adaptacions en les línies de producció estan permetent una fabricació setmanal de 1.000.000 metres, és a dir, l’equivalent a 3.000.000 mascaretes a la setmana. I l’empresa ja compta amb més de 300.000 metres en comandes.

De fet, tota la indústria tèxtil s’ha bolcat a aquesta labor i LIASA ha col·laborat amb diverses empreses del sector a la província per aportar cada una part dels components i cedir el material en forma de donació. En aquest cas LIASA no només té la capacitat de fabricar gomes i cintes elàstiques, sinó que també les pot servir tallades a mida per reduir els temps de costura i agilitzar una producció per a la qual cada minut compta.

LIASA, membre de la Junta Directiva de l’AEI Tèxtils, és una empresa familiar centenària, fundada el 1918 i afinada a La Selva del Camp, que actualment dona feina a 50 persones de forma directa i factura uns 5 milions d’euros l’any. Per la seva dilatada història sap molt bé què significa haver d’emmotllar-se als temps difícils i donar una resposta ràpida en èpoques de dificultat.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest