Notícies

LIASA activa una producció especial per l’emergència sanitària

31/03/2020

Adaptar-se en moments difícils és gairebé una obligació moral. Així ho ha considerat la direcció de LIASA La Industrial Algodonera a La Selva del Camp, que ha reorientat part de la seva producció per fabricar components de productes sanitaris per contribuir en la lluita contra el Coronavirus.

En tan sols un cap de setmana va adaptar diverses línies de producció per fabricar sense descans gomes elàstiques aptes per mascaretes de protecció. L’empresa ha habilitat 4 torns de producció els set dies de la setmana, amb els quals s’està fabricant les 24 hores i així intentar donar resposta a la ingent demanda sanitària degut a la crisi generada pel Covid-19.

El director general i vicepresident de LIASA, Jaime Cabré, afirma que actualment els canvis i adaptacions en les línies de producció estan permetent una fabricació setmanal de 1.000.000 metres, és a dir, l’equivalent a 3.000.000 mascaretes a la setmana. I l’empresa ja compta amb més de 300.000 metres en comandes.

De fet, tota la indústria tèxtil s’ha bolcat a aquesta labor i LIASA ha col·laborat amb diverses empreses del sector a la província per aportar cada una part dels components i cedir el material en forma de donació. En aquest cas LIASA no només té la capacitat de fabricar gomes i cintes elàstiques, sinó que també les pot servir tallades a mida per reduir els temps de costura i agilitzar una producció per a la qual cada minut compta.

LIASA, membre de la Junta Directiva de l’AEI Tèxtils, és una empresa familiar centenària, fundada el 1918 i afinada a La Selva del Camp, que actualment dona feina a 50 persones de forma directa i factura uns 5 milions d’euros l’any. Per la seva dilatada història sap molt bé què significa haver d’emmotllar-se als temps difícils i donar una resposta ràpida en èpoques de dificultat.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest