Notícies

L’AEI Tèxtils visita diversos clústers europeus per enfortir la seva xarxa i millorar els serveis als seus socis

21/06/2022

L’AEI Tèxtils ha visitat diversos clústers europeus en dues missions d’aprenentatge durant els mesos de maig i juny amb l’objectiu d’enfortir les competències i la seva xarxa per millorar i oferir nous serveis als seus socis en el sector dels materials tèxtils avançats a Catalunya.

La primera missió d’aprenentatge va ser a la regió d’Auvergne-Rhône-Alpes (França) del 16 al 18 de maig, per conèixer l’ecosistema tèxtil francès amb visites a dos clústers: Techtera, centrat en els tèxtils tècnics, i Polymeris, enfocat a polímers i matèries primeres per a la producció tèxtil, amb qui l’equip directiu del clúster va tenir l’oportunitat d’intercanviar bones pràctiques i coneixements sobre la gestió de clústers.

Aquest intercanvi es va centrar especialment en la gestió avançada dels clústers de materials tèxtils i en compartir idees per a generar oportunitats conjuntes de col·laboració, inclosa la organització de reunions B2B entre els membres de les diferents delegacions.

La segona missió d’aprenentatge va ser a Noruega amb visites a cinc clústers: Smart Care Cluster, NES – Norwegian Energy Solution Clusters i Offshore Wind Cluster a Stavanger, i NCE Seafood Innovation i GCE Ocean Technology a Bergen.

Aquestes dues missions s’emmarquen dins del projecte European Cluster Strategic Partnerships for Excellence, CLAMTEXCluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry, coordinat pel clúster.

Sis membres del consorci de CLAMTEX, entre ells el coordinador del projecte, Josep Casamada, responsable de projectes de l’AEI Tèxtils, varen participar a la missió a Noruega els dies 7 i 8 de juny.

Els clústers noruecs tenen diferents punts forts clau i van compartir les seves iniciatives, experiències i models de finançament per als diferents serveis dirigits a impulsar l’ecosistema d’un país basat en el petroli cap a la transformació basada en la innovació enfocada a les energies renovables.

Aprendre de diferents sectors és clau pel clúster en quant al desenvolupament i a la millora de serveis basats en bones pràctiques transferibles en diferents àmbits de suport a la innovació.

Tots els membres del consorci de CLAMTEX van compartir la visió general del seus respectius clústers amb l’objectiu de buscar sinèrgies amb l’ecosistema d’innovació noruec, en particular per fomentar la transició verda i digital, aprofitant les tecnologies avançades i digitals que s’utilitzen en el sector tèxtil.

L’intercanvi d’experiències va ser molt fructífer per a tots els participants i, en breu, cada clúster identificarà possibles accions per enfortir i recolzar la col·laboració amb els clústers europeus amb l’objectiu de millorar els seus serveis.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest