Notícies

L’AEI Tèxtils va liderar una exitosa missió empresarial a Mèxic juntament amb els seus socis europeus

21/04/2022

L’AEI Tèxtils va organitzar una missió a Mèxic del 28 de març a l’1 d’abril juntament amb els seus socis europeus del projecte TEXGLOBAL, en la que varen participar-hi 9 empreses tèxtils europees, 3 d’elles catalanes, membres del clúster: Triturats La Canya, CINPASA i C.P. Aluart. 

La missió es va organitzar amb dues agendes paral·leles: una pels clústers amb la finalitat de buscar sinèrgies i aliances estratègiques que puguin beneficiar als diferents ecosistemes a Europa i una altra per les empreses participants centrada en les seves necessitats de negoci per buscar socis i clients. 

El clúster va visitar diferents universitats i associacions com la Escuela Superior de Ingeniería Textil del Instituto Politécnico Nacional en Ciudad de MéxicoCANAINTEX – Cambra Nacional de la Indústria Tèxtil a Ciudad de México, la Secretaria de Economía del Estado de PueblaCiudad Modelo com un dels projectes estratègics del Govern de l’Estat de Puebla que representa un pol d’atracció d’inversió amb disseny d’avantguarda,   CIEN  – Centre d’Innovació, Emprenedoria i Negocis, el Clúster mexicà tèxtil i la  BUAP –  Benemérita Universidad Autónoma de Puebla 

Totes aquestes visites tenien com a objectiu conèixer l’ecosistema tèxtil i les infraestructures d’innovació per establir ponts amb homòlegs europeus, liderat pels clústers, com l’AEI Tèxtils a Catalunya. Fins el moment, els resultats inclouen la signatura d’acords de col·laboració amb diversos stakeholders mexicans amb l’objectiu de facilitar oportunitats de negoci i intercanvis amb universitats i empreses europees per afavorir la mobilitat i les pràctiques dels estudiants a Europa. 

Les agendes de les empreses es van personalitzar per a cadascun dels participants amb una sèrie de reunions programades amb empreses mexicanes. Aquesta preparació prèvia va permetre la realització de reunions molt fructíferes i enfocades als objectius que perseguien ambdues parts. A més, les empreses van participar en sessions de matchmaking i esdeveniments B2B organitzats per CANAINTEX i per l’Estat de Puebla. 

L’AEI Tèxtils i els seus membres qualifiquen la missió com a exitosa; ha permès a les empreses participants conèixer de primera mà el mercat mexicà a través dels contactes realitzats i preveuen construir aliances estratègiques en els propers mesos. 

La internacionalització és una àrea clau de l’estratègia del clúster que aborda dos objectius principals: augmentar la competitivitat dels seus membres, facilitant l’accés a mercats de tercers països i incrementar la seva visibilitat a nivell internacional gràcies a la participació del clúster en esdeveniments rellevants del sector, tant a Europa com a nivell internacional. 

Les col·laboracions dutes a terme en el project TEXGLOBAL donen suport a aquestes activitats per reforçar els vincles amb els stakeholders mexicans i facilitar l’accés al mercat pels membres del clúster. 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest