Notícies

L’AEI TÈXTILS va assistir a la conferència anual de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea a Brussel·les

25/04/2022

L’AEI Tèxtils va assistir a la conferència anual de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea (Textile ETP) a Brussel·les, una cita emblemàtica per a  la innovació tèxtil que va reunir més de 150 experts internacionals. Enguany, els temes principals que es tractaren van ser els tèxtils intel·ligents, com a materials d’altes prestacions, i la fulla de ruta per abordar l’estratègia tèxtil i el futur camí per la transició de l’ecosistema tèxtil.  

Ambdós temes estan fortament relacionats amb l’estratègia i les iniciatives del clúster. L’AEI Tèxtils lidera la xarxa CONTEXT d’investigadors i innovadors en tèxtils intel·ligents a Europa. Gràcies a aquesta xarxa, ha facilitat a 7 de les seves PIMEs associades iniciar projectes innovadors amb un finançament total d’aproximadament d’1M€ amb el suport del clúster. El suport en l’àmbit dels tèxtils intel·ligents és un àrea que el clúster promou com a innovació tecnològica i per a desenvolupar nous models de negoci com a motor de creixement i de competitivitat de les PIMES del sector, a la vegada que fomenta la cooperació entre socis i també amb altres ecosistemes innovadors.  

A més, a la nova fulla de ruta tecnològica i estratègica de la Textile ETP, l’AEI Tèxtils ha estat un membre actiu amb les seves contribucions en les diferents sessions de co-creació i de la definició final de les prioritats.  

El clúster lidera diversos projectes europeus innovadors com GALACTICA, CLAMTEX i ADMANTEX2i que aborden diferents prioritats estratègiques que contribueixen a les transicions verda i digital de l’ecosistema català dels materials tèxtils avançats. En els propers mesos, l’AEI Tèxtils iniciarà 3 nous projectes estratègics amb més de 4,3M€ en fons per donar recolzament a la resiliència de l’ecosistema tèxtil: per desenvolupar innovacions en l’àmbit de la sostenibilitat i digitalització, promoure la millora de les qualificacions professionals i l’adquisició de noves capacitats en el sector, així com fomentar la internacionalització. 

Durant la conferència, es van destacar les bones pràctiques del clúster per donar suport a la millora de les capacitats del sector tèxtil, com el recent programa de formació que es va dur a terme al Centre de Capacitat Digital d’Aachen. 

La participació de l’AEI Tèxtils a la conferència de la Textile ETP és clau per a construir oportunitats de networking per connectar el clúster i els seus membres enfortint els vincles interns i les aliances estratègiques amb stakeholders de rellevància a nivell nacional i internacional. Els clústers actuen com un hub i com un entorn col·laboratiu per facilitar els partenariats entre empreses, centres de recerca i altres institucions que promouen la innovació i proporcionen a les PIMES l’accés a noves competències, recursos i mercats. 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest