Notícies

L’AEI TÈXTILS planifica les pròximes activitats d’internacionalització com a suport a la competitivitat dels seus membres

31/03/2022

L’AEI Tèxtils està treballant per donar suport als seus membres en l’àmbit de la internacionalització, amb els seus projectes estratègics.

La setmana passada, el clúster es va reunir a Nantes amb els socis d’ADMANTEX2i, un projecte d’internacionalització que coordina enfocat a liderar la cooperació internacional del clúster en l’àmbit de la manufactura avançada i dels materials tèxtils avançats com a facilitador de productes sostenibles competitius a escala mundial funcionals en un ampli ventall d’aplicacions d’altes prestacions.

Durant la reunió, i basant-se en els resultats dels tallers organitzats a tota Europa en els últims mesos, el consorci va prioritzar els mercats objectiu finals i va definir el calendari d’activitats d’internacionalització.

L’AEI Tèxtils organitzarà, en el marc del projecte ADMANTEX2i, tres missions empresarials el 2023 a EEUU, Japó i Canadà.

La primera missió s’organitzarà a la zona de la Badia de San Francisco (Califòrnia) al febrer de 2023 amb la finalitat d’inspirar nous models de negoci, oportunitats de digitalització i tèxtils intel·ligents. Totes les PIIMEs participants disposaran d’agendes individuals amb reunions de negocis programades, a més de suport financer mitjançant una convocatòria d’ajuts.

La segona missió s’enfocarà al mercat japonès, centrada en tèxtils per a la llar d’altes prestacions, junt amb una important fira comercial, el juny/juliol de 2023.

La tercera missió tindrà lloc el novembre de 2023 a Canadà, en paral·lel a la fira Advanced Design & Manufacturing a Montreal.

La internacionalització és una àrea de l’estratègia del clúster que aborda dos objectius principals: augmentar la competitivitat dels seus membres, facilitant l’accés a mercats de tercers països i incrementar la seva visibilitat a escala internacional gràcies a la participació del clúster en esdeveniments rellevants del sector.

L’AEI Tèxtils també donarà visibilitat als seus membres en un estand conjunt durant la fira Techtextil 2022 a Frankfurt, del 21 al 24 de juny. 5 membres del clúster participaran a l’estand de l’AEI Tèxtils presentant les seves solucions tèxtils innovadores. A més, altres membres del clúster també participaran en la fira amb el seu propi estand.

Per tal de promoure les col·laboracions i les sinergies amb altres clústers de materials tèxtils avançats a Europa, l’AEI Tèxtils facilitarà reunions B2B entre els seus membres i altres PIMEs europees a través de l’Agrupació Europea d’Interès Econòmic EU-TEXTILE2030, que el clúster va cofundar al 2019.

A més d’ADMANTEX2i, l’AEI Tèxtils participa en diversos projectes estratègics que contemplen la internacionalització en diferents nivells:

  • TEXGLOBAL dona suport al creixement, la competitivitat i la modernització industrial de les empreses tèxtils europees a llarg termini mitjançant la millora de la seva capacitat d’innovació. L’AEI Tèxtils està liderant una missió a Mèxic aquesta setmana. Les pròximes missions tindran lloc al setembre del2022 a Vietnam i al maig de 2023 a Estats Units en paral·lel a la fira TechTextil North America.
  • CLAMTEX té com a objectiu fomentar la col·laboració transfronterera i l’adopció de tecnologies de fabricació avançada en el sector tèxtil. Un element clau és la promoció i el suport financer per a “intercanvis” dins d’Europa, facilitant bosses de viatge pels socis del clúster per participar en missions empresarials a Europa.
  • Hi-Tech-TEX té com a finalitat establir noves cadenes de valor integrades per al desenvolupament, la fabricació i la comercialització de solucions tèxtils innovadores d’alt valor afegit i l’intercanvi d’experiències. Un element clau és la continuació del programa “d’intercanvis” iniciat a CLAMTEX.

Aquests projectes tenen com a objectiu ajudar les PIMEs a identificar i explotar les oportunitats de creixement internacional.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest