Notícies

L’AEI Tèxtils inicia el projecte ADDTEX per impulsar les competències en el sector dels materials tèxtils avançats

19/07/2022

L’AEI Tèxtils va organitzar la reunió d’inici d’un nou projecte europeu: ADDTEX – Advancing industrial digital and green innovations in the advanced textile industry through innovation in learning and training

ADDTEX és una de les 30 noves Aliances Estratègiques per a l’Educació i les Empreses finançades a nivell europeu. La trobada es va celebrar a la seu del clúster a Terrassa, del 13 al 15 de juliol.

El consorci d’ADDTEX està format per quatre clústers/associacions empresarials, AEI Tèxtils de Catalunya, Textile Cluster de Portugal, IVGT d’Alemanya i CLUTEX de la República Txeca, juntament amb una sèrie d’institucions d’educació superior universitària i centres de formació professional: Universitat Politècnica de Catalunya, University of Boras, Technological University of the Shannon: Midlands Midwest i PIN – Polo Universitario Città di Prato. També compta amb quatre organitzacions de suport a la innovació: TITERA, INCDTP, CRE.THI.DEV i CIAPE.

El projecte, cofinançat en el marc del programa Erasmus+ de la Unió Europea, té com a objectiu facilitar la co-creació de coneixement entre l’educació superior universitària i la formació professional, la recerca, i els sectors públic i empresarial, en l’àmbit dels materials tèxtils avançats, per fomentar nous enfocaments innovadors i multidisciplinaris en l’ensenyament i en l’aprenentatge.

ADDTEX també reforçarà els clústers de cada regió participant en el projecte, donant suport a l’educació i a la formació de les empreses del sector dels materials tèxtils avançats a través dels vincles amb les universitats i els centres de formació professional.

Durant la reunió d’inici de projecte, els socis van tenir l’oportunitat de presentar les seves respectives organitzacions i el seu paper en el projecte, parlar sobre els resultats que s’esperen del projecte i el seu cronograma, així com la planificació de les accions a realitzar en els propers mesos.

Els principals resultats d’ADDTEX seran: una diagnosi de les necessitats del mercat de futures habilitats requerides a la indústria de materials tèxtils avançats, un programa de formació virtual personalitzat i centrat en les habilitats ambientals, digitals i intel·ligents per diferents perfils industrials, i activitats de col·laboració entre la indústria i el món acadèmic per fomentar les sinèrgies, la innovació i el desenvolupament de hubs en els clústers per facilitar el desenvolupament d’habilitats.

En els propers tres anys, l’AEI Tèxtils aprofitarà el projecte per a reforçar la seva cartera de serveis amb la finalitat de millorar i reconvertir les qualificacions professionals en el sector dels materials tèxtils avançats, així com per construir aliances estratègiques amb diversos actors clau de l’àmbit educacional, tant a la regió com a nivell europeu.

ADDTEX està totalment alineat amb la nova estratègia del clúster en relació  a les habilitats per accelerar les capacitats estratègiques i tecnològiques i atraure talent per impulsar la innovació i el creixement resilient en el sector. Tot això, amb una línia estratègica de suport a la digitalització i a la sostenibilitat per potenciar la transformació digital en la fabricació de materials tèxtils avançats i fomentar pràctiques verdes mitjançant el desenvolupament d’habilitats.

L’AEI Tèxtils considera aquest projecte clau per seguir promovent la capacitat d’innovació del sector a llarg termini. Els clústers actuen com a eix i com a entorn col·laboratiu per facilitar la cooperació entre empreses, centres de recerca, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.

ADDTEX és el primer dels tres projectes europeus clau que l’AEI Tèxtils comença aquest any per donar suport a la competitivitat dels seus membres. Els altres dos projectes, emmarcats en el programa Euroclusters, complementaran la cartera de serveis pel desenvolupament de la competitivitat.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest