Notícies

L’AEI Tèxtils ha participat en una formació pràctica sobre digitalització amb els seus membres, a Aachen

06/04/2022

Diversos membres de l’AEI Tèxtils varen participar en una formació pràctica sobre digitalització per a la industria tèxtil al Centre de Capacitació Digital d’Aachen, de l’Acadèmia ITA, del 4 al 6 de març.

Aquesta formació s’emmarca en el projecte, CLAMTEXCluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry, coordinat pel clúster.

En total, 30 participants d’Espanya, Portugal i França han participat amb l’AEI Tèxtils en la formació durant 3 dies a Aachen, Alemanya. Els temes tractats han estat la preparació digital per abordar els dèficits en la producció analògica, l’adquisició de dades dels fluxos de valor globals per entendre els colls d’ampolla, oportunitats pràctiques de producció digital amb exemples d’aprenentatge automàtic per al monitoratge de la qualitat, eines de realitat mixta com la realitat virtual i la realitat augmentada per a la fabricació assistida, i les tendències de treball 4.0 per a la gestió del canvi i per abordar els reptes de les fàbriques del futur.

FINSA i LEITAT, ambdós membres de l’AEI Tèxtils, es van beneficiar d’aquesta formació d’alt nivell que també va incloure bosses de viatge en el marc del programa ClusteXchange, un esquema de finançament pilot de la unió Europea per donar suport a la mobilitat a Europa dels membres dels clústers.

“Volem agrair a l’AEI Tèxtils aquesta oportunitat de formació i networking, veure exemples de les possibilitats de digitalització amb els telers actuals ens permet realitzar un enfocament més pràctic dels nostres pròxims passos en el full de ruta de transformació digital a FINSA” – Dani Alcalà, Responsable d’R+D de FINSA.

En paral·lel a la formació, els participants varen visitar les instal·lacions de l’Institut für Textiltechnik of RWTH Aachen university i varen participar en sessions de networking per promoure les connexions i col·laboracions entre empreses de les diferents regions i sectors de CLAMTEX.

Aquesta activitat està alineada amb la nova estratègia del clúster en la línia de competències per accelerar les capacitats estratègiques i tecnològiques i atraure talent per impulsar la innovació i el creixement resilient en el sector; i amb la línia estratègica de suport a la digitalització per potenciar la transformació digital del sector a través de la innovació, la internacionalització, les competències i el desenvolupament empresarial.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest