Notícies

L’AEI TÈXTILS enforteix les seves relacions internacionals i reforça la seva cartera de serveis per promoure la innovació i la internacionalització

21/06/2022

L’AEI Tèxtils ha participat durant els mesos de maig i juny en diverses reunions per debatre i planificar diferents activitats i serveis de suport als seus socis per contribuir a millorar la seva competitivitat i resiliència, internacionalitzant-se i reforçant la seva cartera de serveis en base a la innovació.

En les últimes setmanes, ha participat en diverses reunions de projectes arreu d’Europa, inclosa la reunió de seguiment de GALACTICA a Sevilla organitzada per CTA per planificar el coaching als projectes finançats en la segona convocatòria, on 5 dels beneficiaris són membres del clúster.

L’equip del clúster també va participar en una reunió de consorci del projecte recentment iniciat, Hi-Tech-TEX, a Prato (Itàlia) organitzada per NTT, que donarà continuïtat a CLAMTEX en l’enfortiment de la seva cartera de serveis, en provar nous serveis pilot i en proporcionar suport financer per a dur a terme missions curtes de PIMEs a tot Europa per la investigació de mercats i promoure el desenvolupament de partenariats.

També a Prato, l’equip es va reunir amb el consorci del projecte TEXGLOBAL per revisar els resultats de la missió a Mèxic organitzada pel clúster a finals de març i planificar les properes missions empresarials internacionals a Vietnam (virtual) al setembre i a Atlanta (EUA) al maig de 2023. Aquestes missions complementaran les altres previstes a Califòrnia al febrer de 2023, a Japó al juliol de 2023 i a Canadà al novembre de 2023.

D’altra banda, el clúster es va reunir a Jordània amb els socis jordans i marroquins del projecte FOSTEX durant la seva conferència final i per a planificar futures activitats de col·laboració i sinèrgies per les PIMEs catalanes interessades en oportunitats de negoci en aquests països.

Finalment, també va assistir a l’esdeveniment final de la Masterclass de Smart Textiles organitzada per la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea a Milà els dies 31 de maig i 1 de juny per fer networking amb diferents organitzacions que desenvolupen solucions de tèxtils intel·ligents. El clúster i els seus membres tenen un gran interès en aquestes solucions per desenvolupar productes innovadors d’alt valor afegit. En els darrers anys, els socis han desenvolupat diversos prototips amb els prop d’1M€ de finançament obtinguts gràcies al suport del clúster.

Els projectes són eines perquè l’AEI Tèxtils doni suport estratègic als seus socis amb serveis i accions pilot com la organització de missions empresarials, facilitant-los serveis de networking i matchmaking amb socis internacionals.

L’enfortiment dels serveis del clúster és una prioritat clau per tal de donar un millor suport als seus socis en relació a la innovació, especialment amb l’adopció de la sostenibilitat i la digitalització en la fabricació tèxtil.

I la internacionalització és un pilar fonamental de la seva nova estratègia, abordant dos grans objectius: augmentar la competitivitat dels seus membres facilitant l’accés als mercats de països tercers i incrementar-ne la seva visibilitat a nivell internacional gràcies a la participació del clúster en esdeveniments clau, tant a Europa com a nivell internacional. En aquest sentit, l’AEI Tèxtils compta amb un estand conjunt a Techtextil 2022 a Frankfurt els dies 21 al 24 de juny. Allà, exposarà les diferents innovacions en curs dels seus socis i augmentarà el posicionament del sector dels materials tèxtils avançats de Catalunya.

Els clústers, com l’AEI Tèxtils, són grans connectors i facilitadors per a l’ecosistema industrial per promoure i donar suport al procés d’innovació dels seus socis, fomentant la transició verda i la transformació digital, com a contribució clau en l’augment de la competitivitat del sector dels materials tèxtils avançats i dels seus integrants.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest