Notícies

L’AEI Tèxtils enforteix els seus vincles amb els seus socis marroquins per facilitar la internacionalització

04/04/2022

L’AEI Tèxtils va estar al Marroc els dies 30 i 31 de març per reforçar les col·laboracions i sinergies amb els socis marroquins a través del projecte FOSTEX, liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa (membre del clúster). L’AEI Tèxtils va mantenir diverses reunions bilaterals amb els dos socis de FOSTEX al Marroc, la Universitat Hassan II i l’ESITH.

Durant l’estada al Marroc, l’AEI Tèxtils també va participar a la conferència organitzada en el marc de FOSTEX, que va comptar amb més de 100 assistents locals. Ariadna Detrell, Clúster Manager, va parlar sobre la xarxa que lidera d’experts en materials tèxtils avançats CONTEXT, i Josep Casamada, responsable de projectes, va presentar la metodologia d’innovació i els serveis del clúster.

A més, l’AEI Tèxtils va organitzar una agenda dedicada a les empreses catalanes interessades en fer negocis al Marroc, mitjançant la celebració de reunions sinèrgiques en l’àmbit local a través de la seva col·laboració amb el clúster de tèxtils tècnics al Marroc C2TM i l’ESITH.

José Fuster, distribuïdor català d’equips tèxtils especialitzat en maquinària de filatura, va participar a la missió i va visitar la fira Maroc in Mode a El Jadida i els laboratoris de l’ESITH per a la formació i el suport a la indústria.

La internacionalització és una àrea de l’estratègia del clúster que aborda dos objectius principals: augmentar la competitivitat dels seus membres, facilitant l’accés a mercats de tercers països i incrementar la seva visibilitat a escala internacional gràcies a la participació del clúster en esdeveniments rellevants del sector, tant a Europa com en l’àmbit internacional.

Les col·laboracions dutes a terme en el projecte FOSTEX recolzen aquestes activitats per reforçar els vincles amb els socis marroquins i facilitar l’accés al mercat per als membres del clúster. Les pròximes activitats de FOSTEX se centraran en el mercat de Jordània amb la participació del clúster en la conferència final.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest