Notícies

L’AEI Tèxtils enforteix els seus vincles amb els seus socis marroquins per facilitar la internacionalització

04/04/2022

L’AEI Tèxtils va estar al Marroc els dies 30 i 31 de març per reforçar les col·laboracions i sinergies amb els socis marroquins a través del projecte FOSTEX, liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa (membre del clúster). L’AEI Tèxtils va mantenir diverses reunions bilaterals amb els dos socis de FOSTEX al Marroc, la Universitat Hassan II i l’ESITH.

Durant l’estada al Marroc, l’AEI Tèxtils també va participar a la conferència organitzada en el marc de FOSTEX, que va comptar amb més de 100 assistents locals. Ariadna Detrell, Clúster Manager, va parlar sobre la xarxa que lidera d’experts en materials tèxtils avançats CONTEXT, i Josep Casamada, responsable de projectes, va presentar la metodologia d’innovació i els serveis del clúster.

A més, l’AEI Tèxtils va organitzar una agenda dedicada a les empreses catalanes interessades en fer negocis al Marroc, mitjançant la celebració de reunions sinèrgiques en l’àmbit local a través de la seva col·laboració amb el clúster de tèxtils tècnics al Marroc C2TM i l’ESITH.

José Fuster, distribuïdor català d’equips tèxtils especialitzat en maquinària de filatura, va participar a la missió i va visitar la fira Maroc in Mode a El Jadida i els laboratoris de l’ESITH per a la formació i el suport a la indústria.

La internacionalització és una àrea de l’estratègia del clúster que aborda dos objectius principals: augmentar la competitivitat dels seus membres, facilitant l’accés a mercats de tercers països i incrementar la seva visibilitat a escala internacional gràcies a la participació del clúster en esdeveniments rellevants del sector, tant a Europa com en l’àmbit internacional.

Les col·laboracions dutes a terme en el projecte FOSTEX recolzen aquestes activitats per reforçar els vincles amb els socis marroquins i facilitar l’accés al mercat per als membres del clúster. Les pròximes activitats de FOSTEX se centraran en el mercat de Jordània amb la participació del clúster en la conferència final.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest