Notícies

L’AEI TÈXTILS distribuirà 660.000€ en convocatòries de finançament en cascada per recolzar i augmentar la resiliència de les PIMEs tèxtils

05/04/2023
xBUILD-EU & EuroBoosTEX Open Calls

L’AEI Tèxtils acaba de llançar la primera convocatòria de propostes en el marc del projecte Eurocluster: xBUILD-EU – Cross-fertilization of industrial ecosystems in textile manufacturing and construction leveraging digital and advanced technologies to build up green and digital resilience in Europe. Aquest és un dels 30 Euroclusters finançats per la Comissió Europea i coordinat per l’AEI Tèxtils.

La primera convocatòria de xBUILD-EU inclou tres instruments financers amb un pressupost total de 510.000 euros en concepte d’ajudes per a les PIMEs.

Innovate grant té com a objectiu donar suport a la innovació perquè les PIMEs siguin més resilients amb una nova i ampliada cartera de productes i serveis, amb la finalitat d’adaptar-se a l’entorn VUCA, augmentant la seva capacitat de resposta i adaptació en cas d’interrupcions de la cadena de valor. En la primera convocatòria, xBUILD-EU donarà suport a 8 empreses, cadascuna d’elles amb 20.000 euros.

Green and digital grant té com a objectiu l’adopció de processos i tecnologies per part de les PIMEs perquè siguin més competitives i resilients, centrant-se en la transició verda i digital per a garantir la sostenibilitat i la connectivitat de la cadena de valor. Encara que aquesta subvenció no finançarà l’adquisició de tecnologies, l’objectiu és sensibilitzar amb petits projectes pilot per a provar i adaptar processos empresarials que facilitin la doble transició, en particular tecnologies que puguin impulsar-les totes dues simultàniament. En la primera convocatòria, xBUILD-EU donarà suport a 10 empreses en consorcis de 2 PIMES, cada projecte amb 50.000 €.

Global grant té per objectiu facilitar la internacionalització de les PIMEs perquè siguin més resilients i competitives a escala mundial, facilitant-los-hi l’accés a tercers mercats per a garantir el subministrament i la producció amb una cartera de clients més àmplia que faciliti la superació de les pertorbacions regionals de la cadena de valor. Les PIMEs han de dirigir-se a un dels països objectiu prioritzats per xBUILD-EU d’Orient Mitjà amb l’objectiu de facilitar la seva internacionalització. Per a la primera convocatòria, xBUILD-EU donarà suport a 6 empreses, cadascuna amb 25.000 €.

La convocatòria, pels tres instruments, està oberta fins al 7 de juny de 2023. Hi ha prevista una segona convocatòria durant l’any vinent, també per als tres instruments.

Paral·lelament, l’AEI Tèxtils també participa en la gestió de la primera convocatòria de l’Eurocluster EuroBoosTEX – Joint European Initiative in Textile Industry for Europe’s recovery boosting digital and green transition. EuroBoosTEX ha obert una convocatòria d’ajudes a la innovació per import de 15.000 euros dirigida a les PIMEs del sector tèxtil per a la creació de models de negoci resilients. Es preveu que un total de 10 PIMEs es beneficiïn d’aquest suport financer.

Com a part d’aquesta estratègia de col·laboració en xarxa, l’AEI Tèxtils forma part de dos Euroclusters, que són les eines finançades per la Unió Europea per a desplegar l’estratègia industrial a nivell europeu. La Comissió Europea utilitza els Euroclusters com a eina principal per a arribar a les PIMEs en 14 ecosistemes industrials, incloent la indústria tèxtil com una de les prioritàries per a fer d’Europa líder industrial. Com a part de la iniciativa Euroclusters, l’AEI Tèxtils distribuirà un total de 2,1 milions d’euros en fons per a fer costat a les PIMEs tèxtils innovadores d’Europa.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest