Notícies

L’AEI Tèxtils continua promovent l’economia circular al sector dels materials tèxtils avançats

31/05/2024

L’AEI Tèxtils ha iniciat el projecte TEX-r-HUB (hub de reciclatge de tèxtils d’ús tècnic a Catalunya), cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya en el marc del programa Foment de l’Economia Circular. L’objectiu del projecte és desenvolupar un estudi sectorial per promoure l’economia circular al sector dels materials tèxtils avançats a Catalunya, connectant les diverses empreses de l’ecosistema per tal de facilitar la circularitat del sector.

El projecte pretén generar una millora en la circularitat al sector, bàsicament format per PIMEs, ja que se’ls generaran noves oportunitats per a contribuir a la reducció de l’impacte mediambiental. L’existència d’un hub sectorial orientat al reciclatge tèxtil permet a les empreses gestionar d’una forma més eficient els seus excedents, compartir coneixement, etc.

Per desenvolupar el projecte, en primer lloc es crearà una base de dades d’empreses i agents del sector involucrats en la cadena de valor del reciclatge de materials tèxtils avançats, identificant les capacitats tècniques de reciclatge de cadascuna d’elles, els reptes existents pel seu escalat i les oportunitats de creixement.

El clúster convidarà als agents sectorials involucrats a una sèrie de sessions de co-creació per tal d’identificar reptes de futur i línies d’actuacions per escalar la xarxa a un hub de reciclatge. Tota la informació recopilada es recollirà en un estudi de viabilitat tècnica i econòmica de les solucions proposades pel hub a Catalunya.

L’ AEI Tèxtils ja ha dut a terme prèviament diversos projectes relacionats amb l’economia circular, cofinançats per convocatòries anteriors del mateix programa de l’Agència de Residus.

TEX-r-HUB és un pas més en la transició verda amb una orientació sectorial enfocada a desenvolupar una eina per a les empreses per a facilitar el reciclatge.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest