Notícies

L’AEI Tèxtils comença el projecte d’R+D ZeroF per accelerar la transició verda de les PIMEs tèxtils mitjançant el desenvolupament de nous productes d’acabat

18/01/2023

L’AEI Tèxtils és soci del projecte ZeroF – Development of verified safe and sustainable PFAS-free coatings for food packaging and upholstery textile applications, que va celebrar la reunió d’inici en format virtual el dia 10 de gener amb la participació de representants de la Comissió Europea.

ZeroF té com a objectiu desenvolupar recobriments alternatius segurs i sostenibles per substituir els compostos PFAS en envasos alimentaris i en tapisseries tèxtils gràcies a la seva alta repel·lència a l’aigua i olis.

Durant els propers tres anys, ZeroF desenvoluparà nous productes químics i formulacions per al recobriment tèxtil que es validaran amb usuaris del sector industrial, inclosos els seus impactes mediambientals (Anàlisi del cicle de vida, Cost del cicle de vida i Petjada ambiental) i toxicologia.

El consorci ZeroF el conformen un grup de centres de recerca i socis industrials que s’han unit per cobrir les cadenes de valor de l’embalatge i del recobriment tèxtil, inclosos els usuaris finals.

L’AEI Tèxtils és el paraigües del sector dels materials avançats i tindrà el paper de comunicar, difondre i implicar a la indústria per la seva posterior replicació. ZeroF dona continuïtat als projectes LIFE anteriors coordinats pel clúster com MIDWOR-LIFE per avaluar alternatives sostenibles de DWOR (Repel·lents d’olis i líquids duradors). Un resultat important d’aquest projecte va ser la manca de solucions sostenibles disponibles comercialment per a proporcionar repel·lència a olis i la necessitat d’incrementar la R+D, que es durà a terme en el marc de ZeroF.

El Projecte ZeroF està liderat per VTT a Finlàndia, i compta amb socis consolidats com l’AEI Tèxtils i els seus membres LEITAT i E.CIMA a Catalunya, FRAUNHOFER a Alemanya, l’Institut de Ciència i Tecnologia de Luxemburg, la universitat de Bolonya, i les empreses: KEMIRA (Finlàndia), YANGI (Suècia),  LGI Sustainable Innovation (França) i IDEACONSULT (Bulgària).

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest