Notícies

L’AEI Tèxtils comença el projecte d’R+D ZeroF per accelerar la transició verda de les PIMEs tèxtils mitjançant el desenvolupament de nous productes d’acabat

18/01/2023

L’AEI Tèxtils és soci del projecte ZeroF – Development of verified safe and sustainable PFAS-free coatings for food packaging and upholstery textile applications, que va celebrar la reunió d’inici en format virtual el dia 10 de gener amb la participació de representants de la Comissió Europea.

ZeroF té com a objectiu desenvolupar recobriments alternatius segurs i sostenibles per substituir els compostos PFAS en envasos alimentaris i en tapisseries tèxtils gràcies a la seva alta repel·lència a l’aigua i olis.

Durant els propers tres anys, ZeroF desenvoluparà nous productes químics i formulacions per al recobriment tèxtil que es validaran amb usuaris del sector industrial, inclosos els seus impactes mediambientals (Anàlisi del cicle de vida, Cost del cicle de vida i Petjada ambiental) i toxicologia.

El consorci ZeroF el conformen un grup de centres de recerca i socis industrials que s’han unit per cobrir les cadenes de valor de l’embalatge i del recobriment tèxtil, inclosos els usuaris finals.

L’AEI Tèxtils és el paraigües del sector dels materials avançats i tindrà el paper de comunicar, difondre i implicar a la indústria per la seva posterior replicació. ZeroF dona continuïtat als projectes LIFE anteriors coordinats pel clúster com MIDWOR-LIFE per avaluar alternatives sostenibles de DWOR (Repel·lents d’olis i líquids duradors). Un resultat important d’aquest projecte va ser la manca de solucions sostenibles disponibles comercialment per a proporcionar repel·lència a olis i la necessitat d’incrementar la R+D, que es durà a terme en el marc de ZeroF.

El Projecte ZeroF està liderat per VTT a Finlàndia, i compta amb socis consolidats com l’AEI Tèxtils i els seus membres LEITAT i E.CIMA a Catalunya, FRAUNHOFER a Alemanya, l’Institut de Ciència i Tecnologia de Luxemburg, la universitat de Bolonya, i les empreses: KEMIRA (Finlàndia), YANGI (Suècia),  LGI Sustainable Innovation (França) i IDEACONSULT (Bulgària).

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest