Notícies

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

08/07/2022

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil Frankfurt del 21 al 24 de juny amb un estand conjunt amb alguns dels seus socis: CINPASA, LIASA, FINSA, Pont Aurell y Armengol i Hilados Egarfil.

La internacionalització és un pilar fonamental de l’estratègia del clúster, abordant dos grans objectius: augmentar la competitivitat dels seus socis facilitant-los l’accés als mercats de tercers països i incrementar-ne la seva visibilitat a nivell internacional gràcies a la participació en esdeveniments clau del sector, tant a Europa com a nivell internacional.

Techtextil és la fira més important de materials tèxtils avançats a nivell mundial. En aquesta edició hi han participat 117 països, al voltant de 63.000 visitants i 2.300 expositors. D’aquí que la participació conjunta impulsi la internacionalització de les PIMEs i millori el posicionament del sector català dels materials tèxtils avançats.

A més dels socis del clúster que van participar a l’estand conjunt, enguany set d’ells també hi van participar amb un estand propi: MITSA, Grobelastic, E. CIMA, Marina Textil, C.P. Aluart, Velluts/VTS-Technical Textiles i ANTEX.

Durant els quatre dies de fira, l’AEI Tèxtils va organitzar diverses activitats per promoure el networking dels seus socis, oferint un espai per a reunions en el seu estand per als que no tenien un espai propi i va organitzar un còctel informal per facilitar la interacció entre els socis i amb altres empreses i organitzacions nacionals i internacionals.

L’AEI Tèxtils també va contribuir a impulsar el posicionament del sector català de materials tèxtils avançats amb una presentació al Fòrum Techtextil exposant les diferents iniciatives que el clúster i els seus socis estan duent a terme en relació a la sostenibilitat i a l’economia circular, destacant les sinèrgies de la indústria tèxtil catalana i les seves bones pràctiques.

El 20 de juliol, el clúster celebrarà el webinar “Panorama Techtextil 22” per exposar les principals tendències i innovacions que van ser presentades durant aquesta edició de la fira com un servei exclusiu per als seus socis.

L’AEI Tèxtils dona suport a la internacionalització dels seus socis mitjançant diferents projectes, oferint serveis d’elevat valor afegit com missions exploratòries amb agendes personalitzades. El calendari inclou missions a Vietnam (virtual) el setembre d’aquest any, a Califòrnia el febrer de 2023, a Techtextil North America a Atlanta (EE.UU) el maig de 2023, a Japó el juliol de 2023, a Canadà l’octubre de 2023 i novament la participació a Techtextil l’any 2024, a Frankfurt.

Els clústers, com l’AEI Tèxtils, són grans connectors i facilitadors per a l’ecosistema industrial promovent i donant suport al procés d’innovació dels seus socis, fomentant la transició verda i la transformació digital i, contribuint així a l’augment de la competitivitat del sector dels materials tèxtils avançats i dels seus integrants.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest