Notícies

La xarxa CONTEXT es reuneix a Gent

25/03/2022

CONTEXT, la xarxa internacional d’experts en materials tèxtils avançats, va reunir 25 experts de 16 països a Gent (Bèlgica) els dies 21 i 22 de març per participar a la reunió anual del Comitè de Gestió i a les reunions dels grups de treball. La xarxa està liderada per l’AEI Tèxtils.

El dia 21 al matí, alguns membres varen visitar les instal·lacions del centre tecnològic Centexbel, ubicat a Gent.

A la tarda, quatre dels grups de treball que integren la xarxa varen celebrar la seva reunió periòdica: WG1: Tèxtils per a medicina i salut; WG2: Tèxtils per a automoció i aeronàutica; WG3: Tèxtils per a protecció personal; WG4: Tèxtils per a construcció i hàbitat.

Cada un dels grups de treball reuneix a representants de l’àmbit acadèmic, investigació, indústria i usuaris. El principal objectiu d’aquestes reunions és definir activitats específiques de col·laboració entre els membres del grup, com la redacció d’articles, preparació de propostes de projectes, etc.

Després de les reunions, els assistents van participar en un sopar de grup.

El 22 de març al matí, el Comitè de Gestió de CONTEXT es va reunir per debatre sobre les principals línies de treball de la xarxa, revisar les activitats organitzades durant l’últim any, i per definir les principals activitats pels pròxims mesos.

Les principals activitats dutes a terme per la xarxa els últims 3 anys i mig inclouen: l’organització d’una conferència internacional a Barcelona; l’organització d’una escola d’estiu; el llançament d’11 convocatòries per missions científiques a curt termini, amb 39 beques atorgades; el llançament de 6 convocatòries per la participació en congressos internacionals, amb 7 beques atorgades; l’organització de 3 workshops temàtics; la publicació de 5 informes de l’estat de l’art; la coorganització de conferències; la publicació d’articles científics i la presentació de la xarxa en diversos esdeveniments internacionals.

Les properes activitats previstes són l’organització de reunions de treball i una conferència final del projecte: Inmotion, organitzada juntament amb membres alemanys de CONTEXT, i que es celebrarà del 21 al 23 de setembre a Weimar.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest