Notícies

La setmana vinent arriba a Terrassa una expedició de GALACTICA i la final de la hackathon

26/11/2021

A principis d’aquest mes, l’equip del projecte GALACTICA, liderat per l’AEI Tèxtils, es va reunir a Atenes per parlar amb la Comissió Europea de les activitats que s’han realitzat durant el primer any del projecte i planificar accions futures. GALACTICA té com a objectiu promoure la innovació en els sectors aeronàutic/aeroespacial, tèxtil i manufactura avançada.

Durant aquest any 2021, GALACTICA ha donat suport a més de 70 empreses amb 1,25M€ a través de diferents mecanismes que inclouen: projectes col·laboratius (Orbital Projects); projectes individuals d’innovació (Pioneer Acceleration), bosses de viatge per participar a les expedicions i premis de la hackathon. En els propers mesos, el projecte repartirà més de 1,7M€ per seguir donant suport a la innovació i a la col·laboració intersectorial de les PIMEs.

Dilluns 29 i dimecres 30, l’AEI Tèxtils acollirà una de les expedicions de GALACTICA que comptarà amb la participació de 12 empreses procedents de diferents països d’Europa dels sectors aeronàutic/aeroespacial, manufactura avançada i tèxtil per visitar l’ecosistema d’innovació tèxtil català. Es visitaran alguns dels membres del clúster: Centre Tecnològic LEITAT, Universitat Politècnica de Catalunya-UPC i les empreses Marina Tèxtil, LIASA i CINPASA.

A més, el dimarts, 30 de novembre i el dimecres 1 de desembre, Terrassa acollirà la segona final de la hackathon de GALACTICA amb 50.000€ en premis. La sessió final i l’entrega de premis es celebraran a la UPC amb la participació dels 9 equips finalistes.

Algunes de les activitats de GALACTICA que es duran a terme properament inclouen el llançament de la segona convocatòria de propostes prevista per mitjans de gener i la organització del segon matchmaking per empreses amb la finalitat d’establir sinèrgies i preparar consorcis per presentar-se en la segona convocatòria que compta amb un finançament de 1,64M€ per projectes Orbital i Pioneer.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest