Notícies

Iniciem el projecte Hi-Tech-TEX per impulsar cadenes de valor sostenibles

11/02/2022

L’AEI Tèxtils ha participat a la reunió de llançament del nou projecte European Cluster Strategic Partnership for Excellence: Hi-Tech-TEX – Noves cadenes de valor sostenibles i intersectorials cap a l’excel·lència en materials tèxtils d’alta tecnologia per fomentar l’adopció de la innovació i augmentar la competitivitat. La reunió va tenir lloc en format virtual els dies 7 i 8 de febrer.

El partenariat Hi-Tech-TEX està format per sis organitzacions, el Clúster Tèxtil de Portugal, el clúster de materials tèxtils avançats AEI Tèxtils a Catalunya, l’associació tèxtil ATEVAL a València, Next Technology Tecnotessile, que representa el clúster tèxtil de la Toscana a Itàlia, el clúster de tèxtils tècnics CLUTEX de la República Txeca i la Cambra de Comerç de Denizli a Turquia.

El projecte, cofinançat pel programa COSME de la Unió Europea, té com a objectiu enfortir l’excel·lència en la gestió dels clústers i facilitar els intercanvis i partenariats estratègics entre clústers i ecosistemes especialitzats a tota Europa mitjançant la implementació de l’esquema de mobilitat “ClusterXchange” per generar oportunitats de negoci i d’innovació.

Hi-Tech-TEX pretén establir noves cadenes de valor integrades per al desenvolupament, la fabricació i la comercialització de solucions tèxtils innovadores d’alt valor afegit. Es duran a terme una sèrie d’activitats per crear la massa crítica de PIMEs en l’àmbit dels tèxtils tècnics, establint una cultura i un entorn d’innovació dinàmics.

En els  pròxims 24 mesos, l’AEI Tèxtils, en el marc del projecte, implementarà la nova estratègia del clúster, participarà en activitats de formació per a reforçar la seva gestió i impulsar la generació d’oportunitats per als seus membres; organitzarà diverses jornades i tallers i prepararà estudis de mercat per explotar noves cadenes de valor sostenibles.

Hi-Tech-TEX dona continuïtat a CLAMTEX com a projecte estratègic del clúster per donar suport a la competitivitat dels seus membres.

L’AEI Tèxtils considera aquest projecte clau per continuar promovent la capacitat d’innovació del sector a llarg termini. Els clústers actuen com a eix i com a entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest