Notícies

Finalitza GALACTICA: 30 mesos donant suport a les pimes i creant noves cadenes de valor

10/03/2023
Evento final de GALACTICA en el que participó AEI Tèxtils

El projecte GALACTICA, coordinat per l’AEI Tèxtils, va celebrar el seu esdeveniment final a Barcelona, el 16 de febrer, amb més de 110 assistents.

GALACTICA tenia com a objectiu demostrar la viabilitat de noves cadenes de valor industrials en els sectors tèxtil i aeronàutic/aeroespacial basades en la fabricació avançada en tota la UE.

L’esdeveniment es va celebrar en paral·lel a la Cimera EBAN IMPACT amb la finalitat de potenciar la participació de totes dues comunitats.

Va començar amb una visió general del projecte i els assoliments per part del seu coordinador, el responsable de projectes de l’AEI Tèxtils, Josep Casamada, i altres membres del consorci, centrant-se en les millors pràctiques i les noves cadenes de valor generades en el projecte.

L’acte va seguir amb quatre ponències centrades en les tecnologies i el sector aeroespacial.

Després d’una pausa per a establir contactes, cinc empreses beneficiàries de la convocatòria Orbital Projects varen presentar els seus projectes i varen respondre a les preguntes dels membres del jurat.

Els Orbital Projects finançats per GALACTICA han generat noves cadenes de valor intersectorials que connecten els diferents sectors de GALACTICA amb proves de mercat inicials dels productes i serveis desenvolupats.

Després de l’esmorzar, el Director General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya va explicar com Catalunya està impulsant l’emprenedoria i la inversió d’impacte.

A continuació, el Secretari General de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea, Lutz Walter, va presentar les tendències d’innovació a la indústria tèxtil.

Va seguir una taula rodona en la qual 5 experts de l’àmbit tèxtil varen debatre sobre sostenibilitat i circularitat en aquesta indústria. El President del clúster, Sergi Artigas, va ser un dels participants, juntament amb la Dra. Mònica Ardanuy de l’INTEXTER-Universitat Politècnica de Catalunya, membre del clúster.

En finalitzar, cinc empreses beneficiàries de la convocatòria Pioneer Acceleration Projects varen presentar els seus projectes i varen respondre a les preguntes dels membres del jurat. Una d’elles va ser l’empresa TEXFIRE, membre del clúster.

Els Pioneer Acceleration Projects finançats per GALACTICA han generat noves cadenes de valor intersectorials centrades en el desenvolupament d’un Producte Mínim Viable (PMV).

Durant l’esdeveniment, també es varen exposar pòsters amb els resultats d’altres 20 projectes de les dues tipologies.

Finalitzat l’esdeveniment, els membres del jurat varen seleccionar els guanyadors de les tres categories: Orbital Projects, Pioneer Acceleration Projects i pòsters.

TEXFIRE, amb el seu projecte rCF, teixit fabricat amb 100% de fibres de carboni reciclades, va ser un dels finalistes, amb un premi de 7.000 €.

L’esdeveniment va concloure amb un còctel networking amb tots els participants.

Durant 30 mesos, GALACTICA ha donat suport a més de 120 empreses i ha distribuït un total de 3M€ d’euros en diferents formats: finançament per als projectes Orbital i Pioneer Acceleration, bosses de viatge per a missions exploratòries i premis.

L’AEI Tèxtils considera que GALACTICA ha estat un pilar fonamental per a promoure la capacitat d’innovació a llarg termini del sector dels materials tèxtils avançats. Els clústers actuen com a hub i entorn de col·laboració per a facilitar els partenariats entre empreses, instituts de recerca, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proporcionen a les Pimes accés a noves competències, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest