Notícies

El valor de la internacionalització conjunta amb el clúster

20/09/2021

La internacionalització és un factor clau per incrementar la competitivitat de les empreses. Per aquest motiu, l’AEI Tèxtils l’estableix com un dels seus eixos estratègics.

El 15 de setembre, en el marc del webinar “El valor de la internacionalització conjunta amb el clúster”, es varen presentar les activitats d’internacionalització que s’estan duent a terme, així com les previstes en els proper mesos, amb l’objectiu de proporcionar als seus socis els recursos i les eines necessàries per a incrementar la seva visibilitat internacional i afavorir la seva internacionalització.

En el primer bloc del webinar, la Dra. Ariadna Detrell, Clúster Manager de l’AEI Tèxtils, va explicar i va posar exemples d’actuacions dutes a terme en els darrers anys, agrupades en quatre àrees: acords de col·laboració, missions empresarials, participació a fires i promoció dels socis a nivell internacional.

El segon bloc es va centrar en la presentació de les oportunitats de negoci a Europa a través del clúster, de la mà d’en Josep Casamada, Responsable de Projectes, que va destacar-ne les següents:

  • Estades a Europa (de 3 a 30 dies), mitjançant el projecte CLAMTEX, que tinguin com a objectiu millorar les capacitats de les PIMES; aprenentatge/formació o anàlisi de mercats i oportunitats de negoci.
  • Missions d’aprenentatge intersectorial, mitjançant el projecte GALACTICA, per a conèixer els diferents ecosistemes del projecte: tèxtil, aeronàutica/aeroespacial i manufactura avançada.

En el tercer bloc, la Mònica Castellà, responsable d’internacionalització del Clúster, va parlar de les oportunitats internacionals post-COVID a través dels diferents projectes en curs que oferiran oportunitats de conèixer i explorar nous mercats fora d’Europa:

  • Mèxic, Vietnam i Estats Units, en el marc del projecte TEXGLOBAL, en el que el clúster participa com a soci.
  • Japó, Estats Units i Canadà, en el marc del projecte ADMANTEX2i, liderat per l’AEI Tèxtils.

Per a cada un dels mercats s’hi inclou l’elaboració d’estudis de mercat, webinars informatius, missió empresarial i/o participació agrupada a una fira.

En totes aquestes activitats, els socis del clúster tenen accés a bosses de viatge per a participar-hi.

El webinar va finalitzar amb la participació de la Laura Velasco de l’EU SME Centre que va explicar els serveis de suport que ofereixen als socis del clúster que volen fer negocis a la Xina gràcies a l’acord de col·laboració entre ambdues entitats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest