Notícies

CONTEXT organitza un webinar per presentar oportunitats de finançament i casos d’èxit per al desenvolupament de smart textiles

26/03/2021

CONTEXT, la xarxa europea d’experts en materials tèxtils avançats, liderada per l’AEI Tèxtils, va organitzar, el 25 de març, el webinar “Oportunitats de finançament i casos d’èxit per al desenvolupament de smart textiles ” .

El webinar va començar amb una breu presentació de CONTEXT, a càrrec de l’Ariadna Detrell, Clúster Manager de l’AEI Tèxtils, com a líder de la xarxa.

En el primer bloc de la sessió es van presentar diferents programes de finançament per donar suport al desenvolupament de productes innovadors; quatre projectes de finançament en cascada i el nou programa EIC Accelerator, presentat per Bruno Mougin, del clúster francès Techtera.

Els projectes europeus exposats que ofereixen mecanismes de finançament en cascada per a PIMEs van ser: GALACTICA, ELIIT, INNO4COV-19 i SMARTEES2.

El primer, GALACTICA, el va presentar el seu coordinador, Josep Casamada, responsable de projectes de l’AEI Tèxtils. GALACTICA té com a objectiu donar suport a noves cadenes de valor industrials, incloent els sectors tèxtil i aeronàutic/aeroespacial basats en la fabricació avançada a tota la Unió Europea.

ELIIT, European light industries innovation and technology project, representat per la Korina Mollá, d’AITEX, busca donar suport a les PIMEs dels sectors tèxtil, confecció, cuir i calçat per millorar la seva competitivitat, ajudant-les a integrar noves tecnologies en productes, serveis o processos innovadors o d’alt valor afegit.

Izabel Alfany, del Centre Tecnològic LEITAT, com a soci del projecte, va fer una introducció a l’INNO4COV-19, que té com a objectiu que empreses i laboratoris de referència desenvolupin i implementin tecnologies innovadores per combatre la COVID-19.

Finalment, l’SMARTEES2 va ser presentat per un dels seus socis, EBN, representat per Florian Sora. SMARTEES2 té com a objectiu ajudar a les PIMEs a integrar dispositius electrònics flexibles i portàtils en productes/sèries de productes nous.

A la segona part del webinar, tres empreses van exposar els seus casos d’èxit en el desenvolupament de smart textiles.

Primer, Marc Ponsa, CEO de POLISILK (membre de l’AEI Tèxtils), va presentar el seu projecte Smart-Horse-Riding, cofinançat pel programa SMARTEES2.

El van seguir Delphine Vialleton i Marc Piaulet, Enginyera d’Innovació i Director Comercial de SATAB, respectivament, que van mostrar els teixits electrònics estrets desenvolupats per l’empresa.

A continuació, Wolfram Hartramph, enginyer de ITP GmbH, va presentar TEXCOOL, un projecte desenvolupat juntament amb l’empresa catalana, membre de l’AEI Tèxtils, E.CIMA. TEXCOOL és un sistema de refrigeració tèxtil basat en l’efecte Peltier.

Finalment, la Judith Bosch, de la plataforma tecnològica tèxtil europea com a coordinadora del projecte, va realitzar un breu resum de SMART-X, que dona suport a l’establiment de cadenes de valor de fabricació de smart textiles a Europa mitjançant el finançament i el coaching a PIMEs i Start -Ups.

L’esdeveniment va ser seguit per més de 70 assistents.

La gravació està disponible al següent enllaç: Webinar CONTEXT – Funding opportunities – YouTube

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest