Notícies

CONTEXT es reuneix a Guimarães

25/10/2021

CONTEXT, la xarxa internacional d’experts en materials tèxtils avançats, va reunir més de 40 persones de 15 països diferents a Guimarães (Portugal), els dies 19 i 20 d’octubre, per participar a la reunió anual del Comitè de Gestió i a les reunions dels grups de treball de la xarxa. CONTEXT està liderada per l’AEI Tèxtils.

Les reunions les va organitzar la Universitat de Minho. El degà de la Facultat d’Enginyeria va donar la benvinguda al grup que, el dia 19 al matí, va visitar les instal·lacions universitàries relacionades amb l’àmbit tèxtil al Campus de Guimarães.

A la tarda, després d’un dinar conjunt, es van celebrar les reunions de cadascun dels 6 grups de treball que integren la xarxa: WG1: Tèxtils per a medicina i salut; WG2: Tèxtils per a automoció i aeronàutica; WG3: Tèxtils per a protecció personal; WG4: Tèxtils per a construcció i hàbitat; WG5: Tèxtils per a esport i wearables i WG6: Difusió i comunicació.

Cada grup de treball va reunir diversos representats del àmbit acadèmic, investigació, indústria i usuaris. El principal objectiu d’aquesta reunió era definir activitats específiques de col·laboració entre els membres dels grups, com la redacció d’articles, preparació de propostes de projectes, etc.

Després de les reunions, es va celebrar un sopar de grup a un restaurant cèntric de Guimarães.

Durant el matí del dia 20, el Comitè de Gestió de CONTEXT es va reunir per a debatre sobre els principals eixos generals de treball de la xarxa, revisar les activitats dutes a terme durant l’últim any i definir les activitats del pròxim període.

Les principals activitats dutes a terme per la xarxa durant els últims 3 anys ha estat: la organització d’una conferència internacional a Barcelona; la organització d’una escola d’estiu; el llançament de 9 convocatòries per a missions científiques de curt termini, amb 31 beques atorgades; el llançament de 5 convocatòries per a la participació a congressos internacionals, amb 7 beques atorgades; la organització de 3 workshops temàtics; la publicació de 5 informes d’estat del art; la coorganització de conferències; la publicació d’articles científics i la presentació de la xarxa en diversos esdeveniments internacionals.

El proper esdeveniment de CONTEXT està previst a París, al febrer de 2022.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

El 29 de gener, el clúster va rebre la visita d’una monitora d’IDOM-ELMENEEIG.

Reunió del projecte ADDTEX

Reunió del projecte ADDTEX

L’equip del clúster es va desplaçar a Atenes, els dies 29 a 31 de gener, per participar a la reunió del projecte ADDTEX.

Reunió del projecte HACKTEX

Reunió del projecte HACKTEX

Els dies 7 i 8 de febrer, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte HACKTEX.

Pin It on Pinterest