Notícies

CONTEXT: balanç de l’últim semestre

25/01/2023
Context

CONTEXT, la xarxa internacional d’experts en materials tèxtils avançats, liderada per l’AEI TÈXTILS, ha estat molt activa durant l’últim semestre.

Del 21 al 23 de setembre, CONTEXT va col·laborar amb la xarxa alemanya SmartTex en l’organització de l’InMotion 2022Smart Textiles International Conference, celebrada a Weimar.

Durant la conferència, la presidenta de CONTEXT, Dra. Ariadna Detrell, va presentar els principals resultats dels 4 anys d’existència d’aquesta xarxa. Altres membres van participar activament en l’esdeveniment, com la Dra. Daniela Zavec, de l’empresa eslovena Titera, i el Dr. Dorin Ionesi, de la Universitat Tècnica George Asahi de Iasi.

L’acte també va incloure workshops, coorganitzats per CONTEXT, dedicats a l’electrònica basada en tèxtils, el prototipatge ràpid d’estructures tèxtils inflables i el brodat de bosses personalitzades amb LEDs.

El 13 d’octubre, alguns membres del grup de treball 5 (tèxtils intel·ligents en esport i wearables) van viatjar a Boras, a Suècia, per celebrar la seva reunió periòdica. L’amfitrió de la reunió va ser la Universitat de Boras. Durant la reunió, els participants van debatre, entre altres temes, sobre nous processos eficaços en l’ús de recursos per a tèxtils intel·ligents i wearables.

Els dies 26 i 27 de novembre es va organitzar a Casablanca la reunió del core group de CONTEXT, a la seu de la universitat ESITH. La presidenta i alguns líders i colíders dels grups de treball van treballar en la preparació del full de ruta per a la indústria de tèxtils avançats i les últimes activitats que es duran a terme durant el primer trimestre de 2023.

La primera activitat de 2023 ha estat la celebració de les reunions dels 6 grups de treball i de l’última reunió del Comitè de Gestió. Van tenir lloc els dies 12 i 13 de gener, a Lagoa, Açores, Portugal. Més de 40 experts de 21 països van assistir a aquests esdeveniments, que van incloure visites als centres tecnològics Fibrenamics Açores el Regional Civil Engineering Laboratory (LREC) i AÇORGEO.

L’última activitat de CONTEXT serà un esdeveniment a Prato i Florència, els dies 23 i 24 de març.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest