Notícies

C.P. Aluart participa a la segona hackathon del projecte DESTEX

15/03/2021

Els dies 11 i 12 de març va tenir lloc la segona hackathon virtual organitzada pel consorci del projecte DESTEX.

La hackathon es va basar en el repte llançat per l’empresa C.P. Aluart, membre del l’AEI Tèxtils, sobre la indumentària de protecció per a bombers a l’horitzó 2030.

La lluita contra incendis requereix l’ús de roba còmoda per augmentar el rendiment i evitar l’esgotament per calor dels bombers.

Les peces de protecció contra incendis actuals depenen de les capes externes per a la protección del foc i de la calor, basades en materials d’alt rendiment. Aquests productes però són voluminosos i limiten la mobilitat dels bombers. A més, aquestes capes tenen poca transpirabilitat i poden augmentar la fatiga per  calor del bomber.

El repte tenia com a objectiu desenvolupar nous conceptes i idees per als bombers del futur, mitjançant l’adopció de tecnologies i materials tèxtils amb dissenys innovadors per mantenir el bomber confortable i protegit i segur a la vegada.

C.P. Aluart és una empresa fundada l’any 1993 i especialitzada en la fabricació de teixits i peces de protecció personal en gènere de punt circular.

Les quatre universitats participants al projecte DESTEX (LCI, POLIMI, DSKD i UB) varen seleccionar estudiants per participar en aquesta segona hackathon. En total, 10 estudiants van participar en 3 equips per completar el repte. Van treballar telemàticament per desenvolupar i oferir una solució en un termini de 24 hores.

Les diverses solucions desenvolupades es van presentar el segon dia de la hackathon, on el jurat va seleccionar la millor proposta. L’equip guanyador podrà participar gratuïtament a l’escola d’estiu del projecte DESTEX, que se celebrarà a Milà el juny de 2021.

Segons Pol Aluart, co-propietari de l’empresa, la participació en activitats d’aquestes característiques aporten un valor afegit no només a l’empresa, que obté una visió externa i la generació de noves idees del seu negoci i productes, sinó per als estudiants de les universitats participants, que els permeten aplicar els coneixements adquirits en casos reals.

En la primera hackathon, celebrada els dies 28 i 29 de gener, el repte als estudiants el va posar l’empresa FINSA, també membre del clúster.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest