Notícies

Participació activa del clúster a la European Cluster Conference 2020

12/11/2020

L’AEI Tèxtils ha participat a la European Cluster Conference 2020, que va tenir lloc els dies 10 i 11 de novembre.

La conferència, que es celebra anualment, la varen organitzar la European Cluster Collaboration Platform (ECCP), la Comissió Europea i  la Presidència alemanya de la Unió Europea.

L’esdeveniment es va centrar principalment en el paper dels clústers com a impulsors de la transició verda i digital a través de diverses cadenes de valor estratègiques per a una indústria més resilient. Enguany, la conferència es va organitzar virtualment, amb més de 1.000 participants de diferents clústers europeus, representants de la Comissió Europea i altres agents rellevants.

L’AEI Tèxtils va tenir una presència important a la conferència, amb un stand virtual en el qual es presentaven els diversos projectes i activitats del clúster; participant activament en les sessions world café i amb una presentació durant la sessió sobre finançament europeu, el dia 10 de novembre.

En Josep Casamada, Responsable de Projectes de l’AEI Tèxtils, va presentar el projecte GALACTICA, iniciat recentment i que el clúster lidera. El projecte va ser seleccionat pel seu potencial impacte sobre els sectors tèxtil i aeroespacial a Europa, per desenvolupar oportunitats econòmiques basades en la innovació i per enfortir la resiliència del sector industrial.

A més, l’AEI Tèxtils va participar al Intra-European Cluster Matchmaking, organitzat en paral·lel, els dies 11 i 12 de novembre. Aquesta sessió virtual ha permès a l’AEI Tèxtils reunir-se amb altres clústers de tota Europa per discutir sobre diverses possibilitats de col·laboració que puguin beneficiar els seus membres.

La participació en esdeveniments de networking és crucial per construir partenariats a llarg termini entre clústers. Altres participacions prèvies del clúster en esdeveniments d’aquestes característiques, han permès el llançament de diversos projectes estratègics com el CLAMTEX i GALACTICA, que beneficiaran la capacitat d’innovació i resiliència del sector dels materials tèxtils avançats de Catalunya.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest