Notícies

L’AEI Tèxtils acull GALACTICA a Terrassa – Final de la Hackathon i una Expedició d’Aprenentatge

03/12/2021

Aquesta setmana, el projecte GALACTICA, liderat per l’AEI Tèxtils, ha vingut a Terrassa per dur a terme dues activitats: la final de la segona Hackathon i una Expedició d’Aprenentatge. GALACTICA té com a objectiu promoure la innovació als sectors aeronàutic/aeroespacial, tèxtil i fabricació avançada.

El dilluns i dimarts, l’AEI Tèxtils va donar la benvinguda a 12 empreses procedents de tota Europa del sectors aeronàutic/aeroespacial, fabricació avançada i tèxtil en el marc de les Expedicions d’Aprenentatge de GALACTICA, amb l’objectiu d’explorar l’ecosistema d’innovació tèxtil català. Els participants varen visitar diversos membres del clúster, entre els quals: LEITAT, UPC, LIASA, CINPASA, Marina Tèxtil, Texfire i Marina Race.

Durant l’Expedició d’Aprenentatge, l’AEI Tèxtils va organitzar un workshop de fertilització creuada interdisciplinària entre els participants a l’Expedició i alguns membres del clúster (E. Cima, Grobelastic, Marina Textil, Texfire i  Maccion) amb la finalitat de promoure sinergies a tot Europa i en els diferents àmbits coberts per GALACTICA.

El dimarts al matí, el consorci de GALACTICA va celebrar una reunió de seguiment del projecte a l’INTEXTER-UPC, membre del clúster.

Dimarts i dimecres, l’AEI Tèxtils, com a coordinadora de GALACTICA, va acollir també la final de la 2a Hackathon del projecte a Terrassa. Van participar a l’esdeveniment els 9 equips finalistes i 5 membres del jurat, tots procedents de diferents països europeus. Tots els equips van disposar de 24 h per desenvolupar un model de negoci innovador combinant els sectors tèxtil, aeronàutic/aeroespacial i fabricació avançada. Es van repartir 45.000 € en premis, entre dues categories: PIMEs/Start-ups i estudiants. L’última sessió de pitching i la cerimònia de lliurament de premis es varen dur a terme a l’ESEEIAT – Escola Superior de Ingeriries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

L’AEI Tèxtils lidera les properes activitats de GALACTICA, que inclouen el llançament de la segona convocatòria de propostes prevista per a mitjans de gener i la organització del segon matchmatking que reunirà empreses per a establir sinergies i preparar consorcis per a postular-se en aquesta segona convocatòria, que comptarà amb 1,64 M € de finançament per a donar suport als Projectes Orbital i Pioneer Acceleration.

El clúster recolza als seus membres com a motor de col·laboració per impulsar la recuperació econòmica, la renovació i la resiliència basada en la innovació. El projecte GALACTICA és una estratègia clau per a construir i connectar PIMEs del clúster amb altres empreses europees. L’AEI Tèxtils dona suport a les oportunitats de creixement empresarial centrant-se en connectar les oportunitats d’innovació.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest