Notícies

L’AEI Tèxtils promou la internacionalització

27/10/2021

L’AEI Tèxtils ha participat en diverses reunions aquest mes per debatre i planificar diferents activitats i serveis de suport a la internacionalització dels seus membres.

La internacionalització és una àrea clau de l’estratègia del clúster que aborda dos objectius principals: augmentar la competitivitat dels seus membres facilitant l’accés als mercats de tercers països i donar més visibilitat als seus membres a nivell internacional gràcies a la participació del clúster en esdeveniments clau, tant a nivell europeu com internacional.

L’AEI Tèxtils participa en diversos projectes estratègics que aborden la internacionalització a diferents nivells:

  • ADMANTEX2i té com a objectiu liderar la cooperació entre clústers en els àmbits de la fabricació avançada i els materials tèxtils avançats com a habilitador de productes sostenibles competitius a nivell mundial, funcionals en una àmplia gamma d’aplicacions finals d’elevades prestacions. Els mercats objectiu inclouen Amèrica del Nord i Àsia, amb la organització de 3 missions empresarials els propers 2 anys.
  • TEXGLOBAL recolza el creixement, la competitivitat i la modernització industrial de les empreses tèxtils europees a llarg termini millorant-ne la capacitat d’innovació. Els mercats objectiu inclouen Amèrica del Nord, Mèxic i Vietnam amb missions empresarials que tindran lloc el proper any.
  • CLAMTEX té com a objectiu fomentar la col·laboració transfronterera i l’adopció de tecnologies de fabricació avançada al sector tèxtil. Un element clau és la promoció i el suport financer dels “intercanvis” a Europa, facilitant bosses de viatge per als socis del clúster per a participar en missions empresarials dins de la UE.
  • GALACTICA té com a objectiu impulsar la innovació intersectorial entre les indústries tèxtil, aeronàutica/aeroespacial i manufactura avançada. Amb l’objectiu de conèixer cada sector, s’han organitzat una sèries d’expedicions exploratòries a Europa per aprendre sobre els diversos ecosistemes d’innovació.

Els dies 7 i 8 d’octubre, el consorci del projecte CLAMTEX es va reunir a Nantes per discutir oportunitats conjuntes per organitzar missions dins de la UE. L’AEI Tèxtils està treballant actualment amb el clúster tèxtil portuguès en la organització d’una missió de digitalització a Portugal que tindrà lloc al novembre.

El 13 d’octubre, el consorci de TEXGLOBAL es va reunir a Portugal per discutir i planificar les missions comercials del proper any a Mèxic (març) i Vietnam (setembre). A finals d’aquest any, l’AEI Tèxtils juntament amb ATEVAL organitzaran un webinar dedicat a presentar la missió empresarial a Mèxic i la seva agenda, les oportunitats i l’estudi de mercat desenvolupat, el conjunt de serveis que s’implementaran per assegurar l’èxit de la missió i una secció de preguntes i respostes amb un expert en el mercat mexicà.

Finalment, els dies 14 i 15 d’octubre, l’AEI Tèxtils es va reunir amb els socis del projecte ADMANTEX2i, coordinat pel clúster, també a Portugal. Durant la reunió, es van planificar els propers passos a dur a terme en relació amb els serveis de suport a la internacionalització per als seus membres, a Amèrica del Nord, Canadà i Japó. Durant les properes setmanes, es definiran els segments de mercat específics en aquests països i s’elaboraran els estudis de mercat previs a les missions comercials.

Aquests projectes tenen com a objectiu ajudar les PIMEs a identificar i explotar les oportunitats de creixement internacional.

Durant les properes setmanes, el clúster es reunirà amb els seus socis del projecte GALACTICA a Atenes per discutir sobre la propera convocatòria de propostes (prevista per a principis de 2022) i serà l’amfitrió de la segona Hackathon del projecte, juntament amb una expedició d’aprenentatge amb participants de tot Europa que permetrà el networking amb els seus socis.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest