Notícies

Liderem un nou projecte estratègic per donar suport a la internacionalització de les PIMEs

24/05/2021

L’AEI TÈXTILS, el Clúster Català de Materials Tèxtils Avançats, acaba d’iniciar un nou projecte de suport a la internacionalització dels seus socis. El projecte, ADMANTEX2i – Advanced Manufacturing and Advanced Textile Materials going international to strengthen resilience and to empower industrial recovery , coordinat pel clúster, esta cofinançat pel programa COSME de la Comissió Europea en el marc de la convocatòria Cluster Go International. La reunió d’inici del projecte es va celebrar el 20 de maig.

L’objectiu principal d’ADMANTEX2i, que té una durada de 3 anys, és liderar la cooperació internacional entre clústers en els àmbits de fabricació avançada i materials tèxtils avançats, com a facilitador de productes funcionals sostenibles competitius a nivell mundial en un ampli espectre d’aplicacions d’elevat valor afegit.

La visió de cooperació estratègica del projecte és que la digitalització és un factor clau per a que ambdós sectors impulsin solucions empresarials d’economia circular per enfortir la resiliència i impulsar el creixement de la recuperació i les oportunitats econòmiques de les PIMEs europees.

Apart de l’AEI Tèxtils, el partenariat d’ADMANTEX2i integra cinc clústers: ATEVAL a València, Clúster Tèxtil Portuguès (CITEVE) i PRODUCTECH a Portugal, EMC2 a França i AFIL a Itàlia.

ADMANTEX2i organitzarà tres missions empresarials a Estats Units, Àsia i Canadà o Austràlia. Durant el primer any del projecte, els sis clústers treballaran amb els seus socis per concretar els detalls dels mercats i la planificació per augmentar l’èxit i l’impacte per a les empreses.

ADMANTEX2i proporcionarà un conjunt de paquets de suport integral a les PIMEs membres dels clústers del consorci, que podran participar en les missions internacionals, incloent coaching, agendes, suport financer per als viatges i suport i assistència tècnica per capitalitzar els esforços de la internacionalització.

L’AEI Tèxtils considera aquest projecte com una pedra angular per a la capacitat d’innovació a llarg termini del sector dels materials tèxtils avançats. ADMANTEX2i s’ha constituït a partir de dos projectes estratègics en curs, coordinats pel clúster: GALACTICA i CLAMTEX.

GALACTICA té com a objectiu donar suport a la creació de noves cadenes de valor industrials entorn a les industries tèxtil i aeronàutica/aeroespacial basades en la fabricació avançada mitjançant diversos mecanismes, incloent 3 milions d’euros de suport financer a través de dues convocatòries de propostes, hackathons i bosses de viatge.

CLAMTEX té com a objectiu enfortir l’excel·lència en la gestió de clústers per impulsar l’ecosistema d’innovació dels materials tèxtils avançats promovent la col·laboració intersectorial i interregional per facilitar la implementació de la digitalització a dins i més enllà del partenariat.

ADMANTEX2i promou la continuïtat cap a la internacionalització i l’adopció de resultats previs en el suport als socis, promovent la col·laboració intersectorial amb la fabricació avançada i la digitalització del sector tèxtil.

Els clústers actuen com un centre de suport i com a entorn col·laboratiu per facilitar els partenariats entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promoguin la innovació i proporcionin a les PIMEs accés a noves competències, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va organitzar, el 10 d’abril, una trobada de socis a la seu de CECOT, en el marc de l’esdeveniment final del projecte Admantex2i.

Reunió del projecte ZeroF

Reunió del projecte ZeroF

Els dies 19 i 20 de març el clúster va participar en una reunió del projecte ZeroF a Luxemburg.

Pin It on Pinterest