Notícies

5 socis de l’AEI Tèxtils obtenen 180k€ de finançament en la 2ª convocatòria de GALACTICA pels seus projectes d’innovació

04/05/2022

GALACTICA, el projecte liderat per l’AEI Tèxtils que té com objectiu promoure la innovació en els sectors aeroespacial, tèxtil i de fabricació avançada, va finalitzar l’avaluació de les 84 propostes rebudes en la segona convocatòria d’ajuts. En total, varen participar-hi 152 PIMEs i es van seleccionar els 25 millors projectes per rebre ajuts de, fins a 20.000€ en 11 projectes Pioneer Acceleration, i fins a 100.000€ en 14 projectes Orbital.

El procés d’avaluació el va dur a terme un conjunt d’experts en els àmbits del tèxtil, de la fabricació avançada, de la indústria aeroespacial i de la innovació.

Espanya ha estat el país amb més PIMEs finançades (20 del total de les 46 beneficiàries), seguida d’Alemanya (7) i d’Itàlia (6). En aquesta segona convocatòria, GALACTICA ha adjudicat un total d’1,61M€.

Diversos socis de l’AEI Tèxtils s’han beneficiat del projecte GALACTICA, especialment en la 2ª convocatòria, en la que 5 d’ells han estat seleccionats per a rebre finançament pels seus projectes d’innovació estratègica de transformació del seu negoci, tant en el sector de la fabricació avançada com en l’aeroespacial, per incrementar la seva competitivitat.

Els projectes seleccionats dels socis de l’AEI Tèxtils inclouen: 4 projectes Pioneer Acceleration de Texfire Technical Fabrics, Maccion, Fello i Tritutats La Canya i 1 projecte Orbital de l’empresa CINPASA.

Aquests cinc membres es sumen a la llista de beneficiaris de la 1ª convocatòria amb 2 projectes Pioneer Acceleration de POLISILK i CINPASA, i un projecte Orbital d’E.CIMA.

En total, GALACTICA està donant suport a més de 110 empreses amb més de 2,95M€ mitjançant diferents accions que inclouen els projectes col·laboratius Orbital, els projectes d’innovació individual Pioneer Acceleration, bosses de viatge per participar en missions d’aprenentatge i matchmakings, així com premis atorgats en dues hackathons.

L’AEI Tèxtils valora positivament la implicació dels socis del clúster en les diferents activitats de GALACTICA i el seu èxit en les dues convocatòries amb ajuts concedits per valor total de més de 300k€.

GALACTICA és un projecte estratègic clau de l’AEI Tèxtils per promoure la innovació tecnològica i els nous models de negoci com a motor de creixement i de competitivitat de les PIMEs del sector. Promou la cooperació entre els socis i amb altres sistemes innovadors com l’aeroespacial i el de la fabricació avançada. El seu enfocament intersectorial permet que es generin oportunitats de negoci, així com la innovació intersectorial, promovent la cooperació transversal per desenvolupar noves aplicacions i nous mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest