Notícies

5 PIMEs del sector tèxtil han iniciat col·laboracions per a desenvolupar tèxtils intel·ligents amb el suport del clúster

09/09/2021

Els tèxtils intel·ligents són una gran oportunitat per a les PIMEs del sector per crear productes d’alt valor afegit i augmentar la seva competitivitat. No obstant, el seu desenvolupament requereix d’experiència fora del domini tèxtil, en concret d’electrònica i processament de dades.

L’AEI Tèxtils lidera la xarxa europea CONTEXT, que té com a objectiu reduir l’escletxa existent entre la investigació i la indústria i connectar la innovació intersectorial. Gràcies a aquesta xarxa, el clúster pot facilitar la connexió entre les necessitats dels seus membres i els experts de la xarxa.

5 membres del clúster, amb l’ambició d’entrar en aquest àmbit, han identificat socis gràcies al suport del clúster que ha portat al desenvolupament de projectes d’innovació per a prototipar demostradors funcionals.

Marc Ponsa, CEO d’ETISILK, considera que el suport del clúster és vital per a identificar els socis adients i les oportunitats de finançament. El seu entusiasme per l’equitació i la seva experiència en la industria tèxtil, han impulsat el seu interès per desenvolupar una solució tèxtil intel·ligent que fusioni ambdues passions.

Ricard Cima, CEO d’E. CIMA, està satisfet amb el suport que ha tingut de l’AEI Tèxtils per identificar un proveïdor tecnològic per desenvolupar tèxtils Intel·ligents amb el qual l’empresa ha establert una col·laboració a llarg termini. E. Cima sempre ha treballat per estar en la avantguarda de la innovació.

C.P. ALUART, dirigida pel Pol Aluart, està treballant conjuntament amb una col·laboradora habitual del clúster, la Dra. Daniela Zavec, que aporta a l’empresa la seva experiència en tèxtils intel·ligents per desenvolupar indumentària de protecció intel·ligent.

Manufacturas Arpe, liderada per Joan Pera, ha desenvolupat una nova generació de mascaretes utilitzant tèxtils intel·ligents. El coneixement adquirit durant el procés de desenvolupament facilitarà l’adopció de la tecnologia per a transformar els productes d’ARPE en intel·ligents.

Finalment, Salvador Aymerich, Director General de CINPASA, considera fonamental el suport que ha rebut per part del clúster per arribar al punt actual, en el que l’empresa està implementant dos projectes de prototipatge i demostració per fabricar cintes intel·ligents i revolucionar el sector cap als materials d’alt valor afegit.

Actualment, aquestes empreses han començat l’escalat i el llançament al mercat, i altres estan treballant amb l’objectiu d’incrementar el seu valor afegit. Els productes finals es presentaran durant la fira Techtextil 2022 al estand de l’AEI Tèxtils.

Amb l’objectiu d’augmentar el coneixement del mercat i de les tendències tecnològiques sobre els tèxtils intel·ligents, per actualitzar les seves habilitats i per a donar un millor suport als seus membres, part del personal del clúster participa a la masterclass europea “Innovant en Tèxtils Intel·ligents”, organitzada per la Textile ETP i l’empresa eslovena Titera.

A més, el clúster ha involucrat a set dels seus membres que també participen en la masterclass.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest