Notícies

5 membres de l’AEI Tèxtils participen activament al Marketplace Virtual de CLAMTEX amb més de 180 assistents

04/03/2021

Més de 180 participants es van registrar al Marketplace Virtual de CLAMTEX: Cap a la indústria 4.0, enfocat al sector tèxtil, celebrat entre el 20 de gener i el 24 de febrer amb un total de 6 webinars i 6 sessions de matchmaking.

L’esdeveniment el va organitzar el Partenariat Estratègic Europeu de Clústers per a l’Excel·lència, CLAMTEX – Cluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry, liderat per l’AEI Tèxtils.

El clúster i els seus membres van tenir un paper actiu en el Marketplace amb un total de 5 organitzacions que varen realitzar presentacions en els webinars, les empreses FINSA, E.CIMA, LIASA, CINPASA i l’institut d’investigació tèxtil INTEXTER.

L’AEI Tèxtils va donar la benvinguda al Marketplace Virtual el primer dia (20 de gener), com a coordinador, presentant els objectius i l’estratègia general del projecte. El primer webinar es va centrar en presentacions inspiradores sobre el procés de transició digital i la indústria 4.0 dirigides a les PIMEs tèxtils.

El segon webinar, el 27 de gener, es va dedicar a les “Solucions digitals per a la gestió industrial integrada aplicada a la indústria tèxtil“. FINSA, fabricant de tèxtils per a filtració, va presentar la seva situació i necessitats en matèria de gestió industrial integrada.

La temàtica del tercer webinar va ser “Solucions d’automatització i sensibilització per a la millora del rendiment” (3 de febrer). En aquest cas, el membre del clúster que va participar va ser E.CIMA, que va explicar els seus avanços i visió de futur en l’automatització de les seves plantes de teixidoria i d’acabats.

El següent webinar es va dedicar als “Robots a la indústria” (10 de febrer). LIASA, fabricant de cordons, cordons elàstics, cintes i fil de polipropilè, va presentar les estratègies iniciades per l’empresa per a la digitalització i la introducció de robots en la fabricació de cordons.

L’últim webinar tècnic es va centrar en “El potencial de la realitat virtual a la indústria” (17 de febrer). L’Intexter (de la Universitat Politècnica de Catalunya – UPC) va presentar un cas d’èxit de virtualització d’imatges per mesurar les dimensions i les talles de la roba desenvolupat per la universitat. A continuació, CINPASA, fabricant de cintes, va presentar la seva visió en l’ús de la realitat virtual i augmentada per mostrar els seus productes i les potencials sinergies que podrien beneficiar la indústria.

El Marketplace va finalitzar el 24 de febrer amb la presentació d’oportunitats de finançament per a empreses dels sectors tèxtil i de fabricació avançada per donar suport a la col·laboració en la implementació del procés de transició digital. Va incloure un primer bloc en el qual es varen presentar els programes generals europeus per a PIMEs a càrrec de representants de la Comissió Europea: el nou programa marc Horizon Europe, el programa EIC Accelerator i dos programes de suport a l’expansió de les PIMEs: InvestEU i Single Market Programme. El segon bloc es va centrar en programes europeus específics de finançament per a empreses tèxtils i de fabricació avançada: l’EIT Manufacturing, i els programes de finançament en cascada dels projectes GALACTICA i ELIIT.

L’AEI Tèxtils va moderar el primer bloc de l’última jornada, va presentar el projecte GALACTICA, coordinat pel clúster, que pròximament llançarà la primera convocatòria de suport financer per valor de 1,2 M € i finalment, va realitzar el tancament del Marketplace com a coordinador del projecte CLAMTEX.

En el seu conjunt, l’esdeveniment de sis webinars, va comptar amb 35 ponents, incloent: 3 presentacions inspiradores sobre la indústria 4.0, 6 històries d’èxit industrial, 9 empreses tèxtils que van presentar la seva visió per al futur i 7 empreses de fabricació avançada que van presentar solucions tecnològiques per facilitar la transició digital.

Les gravacions dels webinars estan disponibles en els següents enllaços:

El Marketplace de CLAMTEX formava part del programa ClusterXchange implementat pel projecte CLAMTEX juntament amb l’Agrupació Europea d’Interès Econòmic EU-TEXTILE2030 (de la qual l’AEI Tèxtils n’és membre fundador), com a amfitrió per fomentar la col·laboració interregional entre els membres dels clústers.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest