Notícies

Aquesta setmana l’AEI Tèxtils coorganitza 3 webinars dirigits a empreses del sector tèxtil

23/02/2021
logo_AEI

L’AEI TÈXTILS, coorganitza aquesta setmana tres webinars per promoure la competitivitat de la indústria tèxtil com a part de les activitats dels 3 projectes estratègics que coordina: CLAMTEX, GALACTICA i CONTEXT. Cada projecte es centra en un tema estratègic clau per al sector tèxtil: suport a la digitalització, finançament de la innovació i suport a la innovació intersectorial i accés al coneixement de noves tecnologies i materials.

 

Webinar de CLAMTEX sobre oportunitats de finançament públic europeu

El dimecres 24 de febrer, de 10 a 12h, l’AEI Tèxtils coorganitza un webinar sobre diferents oportunitats de finançament de la Unió Europea per a PIMEs del sector tèxtil.

El webinar inclourà un primer bloc en el qual es presentaran els programes generals per a PIMEs de la Comissió Europea, inclòs el nou programa Horizon Europe, el programa EIC Accelerator i dos programes de suport a l’expansió de les PIMEs: l’InvestEU i el Single Market Programme.

El segon bloc es centrarà en programes de finançament europeus específics per a empreses tèxtils, incloent l’EIT Manufacturing i els programes de finançament en cascada dels projectes GALACTICA i ELIIT.

Aquest webinar forma part del Marketplace virtual del projecte CLAMTEX: Cap a la Indústria 4.0 que també presenta la oportunitat de realitzar trobades B2B. CLAMTEX – Cluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry – és un Partenariat Estratègic Europeu de Clústers per a l’Excel·lència liderat per l’AEI Tèxtils.

La inscripció està oberta a: https://clamtex-virtual-marketplace.b2match.io/

 

Webinar de GALACTICA sobre innovació intersectorial en tèxtil, aeronàutica/aeroespacial i indústria 4.0

El segon webinar tindrà lloc el dijous 25 de febrer a les 11h, organitzat pel projecte GALACTICA. En total, el GALACTICA organitzarà 10 webinars que tractaran diversos temes, tant tècnics com centrats en la innovació oberta, per generar noves oportunitats de cooperació entre els sectors tèxtil, aeroespacial i de fabricació avançada. Aquests webinars tenen l’objectiu de servir d’inspiració i suport per a la convocatòria de propostes que es llançarà al març, amb 1,2 milions d’euros en suport financer per a la innovació de les PIMEs.  Els detalls de la convocatòria es presentaran el 24 de març en una sessió informativa que inclourà un matchmaking virtual.

El títol del webinar d’aquesta setmana és: Perspectiva general de les tecnologies en el sector tèxtil, aeroespacial i de la indústria 4.0. Tres experts en Enginyeria Tèxtil, Enginyeria Aeronàutica i Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) exposaran les diferents tecnologies de la indústria 4.0, l’ús de tèxtils per a l’aplicació aeronàutica  i aeroespacial i les principals tendències en el sector aeroespacial i aeronàutic en termes de materials i innovació. La sessió també inclourà una sessió de preguntes i respostes per facilitar les interaccions i les preguntes dels assistents.

La inscripció per aquest webinar està oberta a: https://galacticaproject.eu/event/overview-of-technologies-in-textiles-aerospace-and-industry-4-0/

Inscripció per a l’info-day i el matchmaking del 24 de març: https://matchmaking.galacticaproject.eu/

 

Webinar de CONTEXT sobre les oportunitats dels tèxtils intel·ligents i avançats

Per últim, el tercer webinar es realitzarà també el dijous 25, de 10 a 11h, i estarà organitzat per CONTEXT, la xarxa d’experts en materials tèxtils avançats liderada pel clúster. Aquest webinar presentarà els estats de l’art elaborats per cadascuna de les aplicacions finals que cobreix la xarxa:  medicina i salut, automoció i aeronàutica, protecció personal, construcció i hàbitat, i esports i wearables.

La inscripció està oberta a: http://www.context-cost.eu/

L’AEI Tèxtils pretén, amb aquests tres projectes, oferir serveis de més valor als seus membres i augmentar la seva competitivitat mitjançant l’adopció de la innovació i la digitalització.

Els clústers actuen com a hub i com a entorn de col·laboració que facilita els partenariats entre empreses, centres d’investigació, responsables de polítiques i altres institucions que promouen la innovació i proporcionen a les PIMEs accés a noves competències, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest