Notícies

Presentem el projecte GALACTICA a la reunió de llançament dels nous INNOSUP-01

02/07/2020

L’AEI Tèxtils va presentar el projecte GALACTICA – Smart Industrial innovation as enabler to drive new value chains for textiles and aerospace, en la reunió de llançament dels projectes INNOSUP-01 seleccionats en la darrera convocatòria.

La reunió la va organitzar EASME, l’Agència Executiva per a les petites i mitjanes empreses de la Comissió Europea i es va dividir en dos esdeveniments virtuals, els dies 13 de maig i 10 de juny.

El primer dia, EASME va presentar les principals expectatives de la Comissió Europea per als projectes recentment seleccionats, així com els procediments administratius. El segon dia, tots els projectes van ser presentats per part seus coordinadors.

Josep Casamada, responsable de projectes de l’AEI Tèxtils, va presentar una visió general del projecte GALACTICA i les principals activitats que s’implementaran en els propers mesos, incloent el mecanisme de finançament en cascada que té un pressupost total de 3M € complementat amb 1M € addicional en serveis per a PIMEs.

GALACTICA busca donar suport en la creació de noves cadenes de valor industrials en torn a les indústries tèxtil i aeroespacial, basades en la manufactura avançada. El projecte facilitarà l’adopció de sistemes industrials intel·ligents i de l’Industrial Internet of Things com a vectors estratègics per a la innovació en les indústries tèxtil i aeroespacial. S’iniciarà al setembre de 2020 y finalitzarà al febrer de 2023.

A més de l’AEI Tèxtils, el consorci de GALACTICA compta amb set altres clústers i dos agents d’innovació: ATEVAL a València, CTA a Andalusia, NTT a Itàlia, CORALLIA a Grècia, Suderelbe a Alemanya, PRODUCTECH a Portugal, EMC2 a França, EBAN a Bèlgica i Science Park Graz a Àustria.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest