Notícies

FINALITZA CONTEXT: 54 LIDERANT LA XARXA EUROPEA D’EXPERTS EN TÈXTILS INTEL·LIGENTS

12/05/2023

CONTEXT, la xarxa internacional d’experts en tèxtils intel·ligents, liderada pel clúster català de materials tèxtils avançats, l’AEI Tèxtils, va celebrar el seu esdeveniment final INCONTEXT a Prato i Florència els dies 23 i 24 de març.

CONTEXT tenia com a objectiu reunir investigadors europeus, fabricants i principals actors rellevants per a desenvolupar idees i iniciatives conjuntes que poguessin convertir-se en tèxtils intel·ligents avançats.

La primera part de l’esdeveniment, “Creació d’oportunitats i matchmaking“, va tenir lloc a Prato, a la Sala de Conferències Prisma, el dia 23.

El Dr. Enrico Venturini, de Next Technology Tecnotessile, amfitrió de INCONTEXT, va inaugurar l’acte donant la benvinguda als participants.

L’acte va començar amb una breu presentació de CONTEXT i els seus principals resultats, a càrrec de la seva Action Chair, la Dra. Ariadna Detrell, Clúster Manager de l’AEI Tèxtils.

La sessió “Get inspired by tèxtils” va començar amb una presentació a càrrec de Sergi Artigas, Director d’Innovació del Centre Tecnològic Leitat, que va pronunciar un discurs sobre la transferència de tecnologia i la seva adopció. A continuació, Lutz Walter, Secretari General de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea (ETP), va presentar la història dels tèxtils intel·ligents, la complexitat de la seva cadena de valor, altres barreres per al seu desenvolupament i assimilació pel mercat, les tendències futures i, finalment, va presentar la Plataforma SmartX. A continuació, Sara Casini, de Confindustria Toscana Nord i també en representació de l’empresa Manifattura Maiano va fer la presentació: “Circularity and technical textile applications: a growing opportunity“.

Després d’una pausa per al cafè, els líders i/o colíders dels grups de treball van presentar el full de ruta dels tèxtils intel·ligents elaborada per CONTEXT.

La següent activitat va ser una sessió de world cafè, per a debatre sobre els principals reptes per a l’adopció dels tèxtils intel·ligents al mercat. Per a això, els participants es van dividir en grups i es van discutir els següents temes:

  • Les mancances en la cadena de valor dels tèxtils intel·ligents
  • Les mancances en matèria d’estandardització/normalització
  • Sostenibilitat dels tèxtils intel·ligents
  • Limitacions tecnològiques

Després del dinar, es va celebrar una sessió de matchmaking. Es van programar més de 30 reunions entre els participants.

La segona part de la conferència, el dia 24, es va celebrar al The Social Hub Florence, i es va dedicar a presentar prototips de tèxtils intel·ligents.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest